Web Analytics

Muara Ikan Bakar Port Klang

muara ikan bakar port klang

Lewat petang tadi kami sekeluarga pergi ke UiTM Shah Alam kerana kami perlu menyelesaikan beberapa urusan. Selepas selesai kesemuaan urusan tersebut tiba-tiba terlintas untuk melawat ICT Shah Alam. Kebetulan sebelum ni bebudak beria-ria mengajak untuk ke sana. Jadinya kami pun menghala ke destinasi ini. Tetapi bila sudah dekat nak sampai tiba-tiba bebudak tu sudah tukar … Read more

Sejarah: Siapa Yang Buta Dan Membutakan

hari ini dalam sejarah

Sebut sahaja perkataan sejarah pasti semua orang tahu maksudnya secara asas, mungkin salhs atau jawapan spontan yang diberi oleh individu adalah sejarah adalah peristiwa yang telah berlalu, atau mungkin juga sebuah catatan peristiwa yang berlaku sebelum hari ini. Kamus Dewan Edisi Empat, Dewan Bahasa Dan Pustaka merujuk perkataan sejarah sebagai salasilah, peristiwa yang benar-benar berlaku … Read more

Terlanjur Beli DSLR Nikon D3100

Nikon D3100

Bunyi macam menyesal je haha. Memang aku sedikit menyesal beli Nikon D3100 petang semalam kat One Utama. Aku terlalu terburu-buru buat keputusan untuk membeli. Sepatutnya buat survey sedalam-dalamnya dulu tentang harga dengan free gift yang bakal kita dapat dengan gajet agak mahal ni. Sebelum ni aku dah rancang nak buat survey tapi entah kenapa boleh … Read more

Tutorial Bergambar Remove Error 404 Not found

error 404

Semasa menyediakan ulasan mengenai prestasi bulan september yang lepas, blog ni ada menyebut mengenai bagaiman usaha untuk mengurangkan error 404 not found page dari lebih 500 kepada tinggal 1 sahaja sekarang ni. Rupanya isu error 404 not found page ni mendapat sambutan di kalangan beberapa rakan blogger yang bertanyakan caranya untuk remove error 404 not … Read more

Papan Tanda Dan Logo Popular Sepanjang Perayaan

speed trap

Hari ini pastinya suasana di pejabat mahupun di bandar-bandar terasa agak lengang, maklumlah sudah ramai warga kota sudah mula bergerak untuk pulang ke kampung halaman masing-masing. Manakala jalan-jalan di kampung pula sudah mula menampakkan pertambahan kenderaan yang memiliki nombor plat pendaftaran luar. Artikel kali ini ingin berkongsi beberapa papan tanda dan logo sempena keseronokan balik … Read more

Wireless Broadband Mana Nak Pilih Ni?

maxis broadband

Salam 16 Ramadhan. Macam mana kualiti puasa korang setakat ni? Harapnya maintain la ye. Aku dah tertinggal 8 juzuk al-Quran setakat ni huhu. Banyak hari jugak tak dapat nak baca dengan konsisten sebab mengantuk dan kenyang hehe. Apa boleh buat, setan dah kena tambat tapi nafsu sentiasa bebas. Sebenarnya dalam seminggu dua ni aku tengah … Read more

Logo Halal Vs Logo Haram

logo halal jakim malaysia

Petang tadi saya menemani kawan saya pergi ke satu-satunya pasaraya di estet kami iaitu pasaraya alam dan anda. Memang persiapan untuk menyambut kedatangan ramadan dan syawal sudah rancak dilaksanakan, sales dan discount boleh didapati di sana dan sini. Terdapat tawaran potong harga dan potong wallet,  semuanya tawaran potongan boleh anda dapat. Merayakan Ramadan dan Hari … Read more

Putrajaya Flower & Garden Festival 2010

floria putrajaya

Satu lagi acara menarik yang akan berlangsung di Putrajaya dalam bulan Julai ini. Putrajaya Flower & Garden Festival 2010 atau lebih dikenali dengan Floria Putrajaya merupakan pertunjukan bunga dan taman yang terulung di Malaysia dan menjadi salah satu acara penting di pusat pentadbiran kerajaan persekutuan ini sejak tahun 2007 lagi. Floria Putrajaya ini dianjurkan oleh … Read more