Web Analytics

3 Kesilapan Komunikasi Dan Cara Penyelesaian

berkomunikasi

Komunikasi adalah satu perkara yang sangat penting dalam kehidupan kita semua. Tanpa komunikasi maka dunia ini akan terasa hambarnya. Pasti suasana akan jadi sunyi, perniagaan tidak berjalan dengan lancar dan tiada hubungan yang baik antara sesama manusia. Dengan itu, boleh kita tahu betapa pentingnya komunikasi kepada kita semua. Berikut ialah beberapa kesilapan komunikasi yang sering … Read more 3 Kesilapan Komunikasi Dan Cara Penyelesaian

Kiriman Domestik & Antarabangsa: Pos Ekspres, Pos Laju, Flexipack Pos Malaysia

pejabat pos malaysia

Sebagai seorang pengguna yang gemar dengan perkhidmatan penghantaran dari Pos Malaysia, saya juga telah menjadi biasa dengan kebanyakan servis pos yang dibekalkan. Ia adalah satu kelebihan untuk menjadi berpengetahuan tentang perkhidmatan yang berlainan supaya anda boleh membuat keputusan yang tepat untuk memilih servis pos yang paling sesuai dengan keperluan anda. Hampir sepanjang masa saya pergi … Read more Kiriman Domestik & Antarabangsa: Pos Ekspres, Pos Laju, Flexipack Pos Malaysia

Keyword Melayu Yang Mengancamkan

keyword melayu

Adakah anda pernah cuba cari apa-apa maklumat di internet yang berkaitan dengan keyword melayu? Macam mana dengan hasil carian anda? Adakah anda berpuas hati dengan jawapan yang diberikan oleh hasil carian? Aku selalu juga guna keyword melayu untuk cari maklumat. Contohnya keyword yang aku pakai yang berkaitan dengan melayu paling berjaya, saintis melayu, artis melayu, … Read more Keyword Melayu Yang Mengancamkan

Kemahiran Membuat Pengucapan Awam dan Persembahan Atas Pentas

pengucapan awam

Sebelum ini saya tak berani nak membuat pengucapan awam dan bercakap di halayak ramai. Lagi-lagi kalau ada perhimpunan dengan orang ramai yang menghadiri. Tahap keyakinan saya agak rendah sebelum ni. Dalam kelas diam, duduk rumah pun tak banyak cakap, dengan aweks dulu pun diam juga. Memang sukar sebenarnya nak membangkitkan rasa keyakinan dalam diri bila … Read more Kemahiran Membuat Pengucapan Awam dan Persembahan Atas Pentas

4 Masjid Yang Sesuai Untuk Bawa Anak Bersama Untuk Tarawikh

Masjid Shah Alam

Terlebih dahulu, saya ingin menyatakan isi-isi dalam artikel ini adalah hasil pengalaman dan pemerhatian saya. Setiap ibu-ibu mempunyai ijtihad yang berbeza dan pengalaman berbeza. Mungkin ada yang setuju dan juga ada yang tidak setuju dengan point-point saya nanti. Saya adalah ibu kepada 4 orang anak.. dua lelaki dan 2 perempuan. Anak sulong sekarang berumur 7 … Read more 4 Masjid Yang Sesuai Untuk Bawa Anak Bersama Untuk Tarawikh