Web Analytics

Mitos 4 Batang Lilin Berbicara

empat lilin

Baru-baru saya ada kesempatan untuk mengikuti Seminar Keibubapaan di salah satu pusat pengajian tinggi di Samarahan. Dari situ dapat saya cedok idea untuk tulis perkara yang berkaitan dengan lilin. Perkara Tentang 4 Batang Lilin Ada 4 batang lilin yang tengah menyala di dalam sebuah bilik. Mereka berbicara tentang manusia yang berada di sekeliling mereka. Jangan … Read more

3 Kesilapan Komunikasi Dan Cara Penyelesaian

berkomunikasi

Komunikasi adalah satu perkara yang sangat penting dalam kehidupan kita semua. Tanpa komunikasi maka dunia ini akan terasa hambarnya. Pasti suasana akan jadi sunyi, perniagaan tidak berjalan dengan lancar dan tiada hubungan yang baik antara sesama manusia. Dengan itu, boleh kita tahu betapa pentingnya komunikasi kepada kita semua. Berikut ialah beberapa kesilapan komunikasi yang sering … Read more

Kiriman Domestik & Antarabangsa: Pos Ekspres, Pos Laju, Flexipack Pos Malaysia

pejabat pos malaysia

Sebagai seorang pengguna yang gemar dengan perkhidmatan penghantaran dari Pos Malaysia, saya juga telah menjadi biasa dengan kebanyakan servis pos yang dibekalkan. Ia adalah satu kelebihan untuk menjadi berpengetahuan tentang perkhidmatan yang berlainan supaya anda boleh membuat keputusan yang tepat untuk memilih servis pos yang paling sesuai dengan keperluan anda. Hampir sepanjang masa saya pergi … Read more

Keyword Melayu Yang Mengancamkan

keyword melayu

Adakah anda pernah cuba cari apa-apa maklumat di internet yang berkaitan dengan keyword melayu? Macam mana dengan hasil carian anda? Adakah anda berpuas hati dengan jawapan yang diberikan oleh hasil carian? Aku selalu juga guna keyword melayu untuk cari maklumat. Contohnya keyword yang aku pakai yang berkaitan dengan melayu paling berjaya, saintis melayu, artis melayu, … Read more

Kemahiran Membuat Pengucapan Awam dan Persembahan Atas Pentas

pengucapan awam

Sebelum ini saya tak berani nak membuat pengucapan awam dan bercakap di halayak ramai. Lagi-lagi kalau ada perhimpunan dengan orang ramai yang menghadiri. Tahap keyakinan saya agak rendah sebelum ni. Dalam kelas diam, duduk rumah pun tak banyak cakap, dengan aweks dulu pun diam juga. Memang sukar sebenarnya nak membangkitkan rasa keyakinan dalam diri bila … Read more

Pelbagai Tapes Untuk Kegunaan Harian

velcro tape 1 inche

Terdapat pelbagai pita gam yang kita pakai setiap hari untuk kegunaan yang berlainan. Antara pita yang biasa kita pakai termasuk pita penanda lantai, pita pelekat foil aluminium, hook and loop tape, dan banyak lagi tape yang lain. Pita Penanda Lantai (Floor Marking Tape) Floor marking tape ataupun pita penanda lantai dibuat daripada plasticized polyvinyl chloride … Read more

4 Masjid Yang Sesuai Untuk Bawa Anak Bersama Untuk Tarawikh

Masjid Shah Alam

Terlebih dahulu, saya ingin menyatakan isi-isi dalam artikel ini adalah hasil pengalaman dan pemerhatian saya. Setiap ibu-ibu mempunyai ijtihad yang berbeza dan pengalaman berbeza. Mungkin ada yang setuju dan juga ada yang tidak setuju dengan point-point saya nanti. Saya adalah ibu kepada 4 orang anak.. dua lelaki dan 2 perempuan. Anak sulong sekarang berumur 7 … Read more

10 Perkara Yang Membuat Anda Tersenyum

istikhara for husband wife

Adakah anda tahu bahawa apa yang kita buat di awal pagi, akan memberi kesan sehingga ke petang hari? Jika anda senyum pada setiap hari pagi,  mood anda akan berada dalam keadaan yang gembira sehingga ke petang hari juga. Jadi adalah baik untuk anda senyum selalu. The power of SMILE Anda perlu rasakan perkara yang sangat … Read more