Web Analytics

Awek Melayu Bertudung Yang Amat Cun dan Cantik

awek perempuan

Seorang gadis yang awek cun dan cantik boleh dicamkan dari jarak yang jauh. Ini kerana apabila seseorang wanita itu kelihatan cantik, dia akan menarik perhatian semua orang. Terdapat banyak aspek dan banyak perkara untuk menentukan kecantikan. Pertama, marilah kita anggap kecantikan adalah dari kelihatan muka dan penampilan mereka tidak dapat disangkal. Wajah dan bentuk kepala … Read more

Cara-Cara Untuk Memenangi Hati Dia

menang hati wanita

Pernahkah anda melihat seorang gadis cantik dan anda ingin dia juga melihat anda tetapi anda tidak tahu bagaimana membuat demikian atau anda rasa terlalu malu? Berikut adalah beberapa cadangan bagaimana untuk memenangi hatinya, atau sekurang-kurangnya membuatnya teringat anda dengan senyuman di wajahnya. 1. Bersikap Sopan Dan Mesra Beritahu dia bahawa dia kelihatan cantik dan baik … Read more

Bagaimana Trauma Berlaku Kepada Mangsa Rogol?

mangsa rogol

“Seorang remaja perempuan berusia 20 tahun dirogol di rumahnya kelmarin oleh seorang perompak yang memasuki rumah tersebut. Remaja perempuan itu telah diikat namun berjaya melepaskan diri pada keesokkan paginya sebelum membuat laporan polis berhubung kes berkenaan.“ Aku termenung seketika sambil merenung ke arah keratan akhbar. “Macam manalah agaknya mangsa rogol ni nak berhadapan dengan orang … Read more

16 Tips Memakai Pewangi Pada Badan

Dior perfume

Pewangi(perfume) juga dikenali sebagai minyak wangi oleh orang ramai. Bagi saya, saya amat suka untuk guna pewangi dengan kerap. Terutama apabila nak pergi bersukan atau menghadiri jamuan yang penting. Perfume yang paling saya suka ialah jenama yang bernama Chanel. Jenama kedua yang saya suka ialah Paris Hilton yang tak beralkohol dan ketiga ialah Kauthar. Di … Read more

Tips dan Teknik Untuk Ibu Hamil

Baju Hamil Muslimah

Di sini saya ingin berkongsi sikit tips and teknik bagi ibu yang berhamil. Berpuasa untuk Ibu Hamil Ramadhan kali ini pada saya sendiri memang agak mencabar, saya berdoa supaya Allah memudahkan ramadhan kali ini kerana saya pun sedang hamil masuk 8 bulan. Rasa setiap tahun memang saya pregnant waktu ramadhan.. hihi anak berderet-deret kan. Tahun … Read more

Cara Memilih Bra Yang Betul

lingerie

Post ini dibuat untuk menjawab pertanyaan daripada adik saya yang baru memasuki alam remaja dan mungkin juga jawapan kepada mereka yang tersalah masuk ke dalam blog ini akibat mencari kata kunci cara memilih bra yang betul. Kira 2 dalam 1 lah ni. Jadi, macam mana pun, sebagai seorang kakak yang sayang kepada adik, perlulah saya … Read more

Kenali Masalah Dan Penyebab Keputihan Wanita

keputihan wanita

Tajuknya cukup happening, iaitu kenali masalah keputihan wanita(vaginal discharge) dan penyebab keputihan wanita. Mari kita layan maklumat tentang keputihan di bawah ni sampai lebam biji mata. Apakah itu keputihan? Keputihan ataupun dikenali sebagai Leucorrhoea/Fluor Albus di kalangan pakar perubatan ialah keadaan di mana vagina mengeluarkan cecair. Pada dasarnya masalah keputihan di kalangan wanita dibahagikan kepada … Read more