Web Analytics

5 Negara Yang Paling Kecil Di Dunia

5 negara paling kecil di dunia

Adakah anda tahu dunia ini jumlah terdapat 195 negara yang berlainan? Ada yang amat besar seperti Canada, Amerika Syarikat, China; dan ada yang kecil sangat sampai negaranya cuma mempunyai tanah yang bersaiz beberapa kilometer saja. Adakah anda tahu mana 5 negara yang bersaiz paling kecil di dunia ini? Jika tidak, mari kita ikuti bersama. 5. … Read more

10 Mitos Tentang Virus Corona Dibongkarkan

mitos tentang virus corona

Sekarang seluruh dunia pun cakap tentang virus corona. Ada yang yakin virus ini adalah berpunca dari Wuhan di China. Ada juga orang yang cakap sebelum Wuhan, ia sudah wujuk di Amerika Syarikat. Dalam media sosial, terdapat bermacam-macam berita dan khabar again yang diterbitkan setiap hari. Terdapat banyak daripada cerita itu adalah palsu dan amat mengelirukan … Read more

Fesyen Baju Kurung Moden

muslim baju kurung

Apabila anda dijemput untuk menghadiri sesuatu jamuan, pemilihan pakaian apa yang sesuai untuk dipakai boleh menjadikan anda pening kepala. Nasib baiknya sekarang terdapat fesyen baju kurung moden yang beraneka jenis yang boleh anda pilih, jadi dapat mengurangkan kepala pening anda. Terdapat pelbagai fesyen baju kurung untuk anda memakai untuk menghadiri pelbagai majlis seperti jamuan jemputan … Read more

Baju Kurung Pahang Yang Murah

baju kurung pahang songket

Pada mulanya, saya pun amat keliru dengan baju kurung Pahang. Sebab bagi saya, sudah wujud banyak baju-baju dan jubah-jubah yang berlainan untuk gadis dan wanita di masyarakat Melayu. Malah saya pun tidak tahu macam mana untuk membezakan kesemuaan baju-baju tu. Tetapi lepas penjelasan daripada ibu saya, sekarang saya dah fahamlah apa itu baju kurung Pahang … Read more

Factors Untuk Pilihan Jubah Dress Muslimah Online

dress muslimah jambu

Apa sahaja yang anda lakukan, jangan biarkan pilihan jubah muslimah sebagai sesuatu yang tidak penting apabila membelinya. Memilih jubah dress muslimah adalah penting untuk anda mendapat sesuatu pakaian yang sesuai dan anda sukai. Pilihan Untuk Fashion Jubah Muslimah Terkini Jadi bagaimana anda membuat pilihan yang tepat untuk jubah muslimah terkini? Harga dan siapa akan bayar … Read more

Trend Fesyen Dalam Jilbab

Muslim Jilbab

Seorang wanita Islam perlu menutup badan sistem mereka dengan pakaian yang betul. Jilbab menyampaikan keperibadian dan gaya yang tertentu untuk wanita Muslim. Ia adalah kot jubah penuh panjang yang digunakan dalam pelbagai potongan kain dan gaya melalui hasil buatan dari wanita di Asia Tengah. Ia meliputi badan kecuali kulit, tangan, muka dan kaki, dan bertindak … Read more

Tip Sempoi Hilangkan Rasa Bosan

rasa bosan

Sepanjang hari ini saya memang rasa bosan. Sukar nak gambarkan perasaan bosan itu dengan kata-kata yang berbunga indah. Lainlah kalau nak dituturkan dengan kata-kata cacian atau makian. Jika dikeluarkan perkataan tersebut memang orang yang mendengar akan kecil hati selama tujuh hari tujuh malam. Makan tak selera dan tidur tak nyenyak selagi kata-kata makian tersebut belum … Read more

Cara Untuk Cari Butik Baju Kurung Online Yang Jual Baju Murah

baju kurung untuk perempuan

Ia adalah senang sahaja untuk membeli baju kurung online pada harga yang murah lagi kelihatan cantik. Apa yang penting apabila memilih pakaian muslimah adalah cuba otak anda tidak dikawal oleh emosi anda apabila membuat keputusan. Jika tidak, anda mungkin mudah memujuk diri anda dengan berbelanja lebih daripada yang anda benar-benar mampu tanpa berfikir dengan betul. … Read more