Web Analytics

Cara Untuk Mengenali Durian Musang King

isi durian

Adakah anda suka makan durian? Apa jenama durian yang anda paling suka? Bagi keramaian orang, mesti mereka katakan musang king. Memang musang king sekarang memang hangat meletup. Macam cuma musang king saja adalah durian yang boleh makan, jenama lain jarang nak pedulikan. Ciri-ciri Tentang Musang King Tetapi adakah anda tahu ciri-ciri jenama ini? Macam mana … Read more

Fakta, Khasiat dan Kebaikan Telur Ayam

telur ayam kampung

Telur ayam boleh dikatakan makanan utama dan memang ia juga banyak dimakan dalam kehidupan masyarakat di Malaysia ini. Terdapat banyak restoran yang mempunyai menu atau resepi dengan menggunakannya. Telur ayam dipakai dengan begitu luas adalah disebabkan ia mempunyai banyak kebaikan dan khasiatnya walaupun sesetengah pihak menyatakan telur ayam mempunyai kaitan dengan kadar kolesterol dan sebagainya. … Read more

10 Makanan Terbaik untuk Ibu Baru Lepas Bersalin

healthy food

Saya hendak berkongsi dengan puan-puan semua mengenai 10 makanan yang terbaik untuk ibu selepas bersalin. Biasanya ibu lepas bersalin ini, akan menghadapi konflik untuk badan mereka kembali kepada bentuk asal sebelum bersalin. Tetapi yang paling penting adalah makanan yang boleh memberikan tenaga untuk anda. Lagi-lagi kalau puan sedang menyusukan bayi anda. Kualiti susu terbaik amat … Read more

Tiba Masanya Untuk Ganti Nasi Dengan Ubi Kayu

ubi kayu

Benar! sudah tiba masanya kita menukar tabiat memakan nasi dengan memakan ubi kayu. Ini adalah berdasarkan hasil kajian terbaru dari saintis di University Of Harvard yang berpangkalan di Amerika Syarikat, yang mendapati bahawa nasi merupakan penyebab utama untuk kematian responden mereka! Malahan fakta ini turut disokong oleh doktor kesihatan yang ada di Malaysia dan mereka … Read more

Kalori Dalam Ais Krim Menggemukkan?

kalori ais krim

Salam untuk semua pembaca yang mengunjungi ke laman ini. Di sini saya ingin bertanya kepada anda semua sama ada anda pernah makan ais krim dengan kuantiti yangbanyak, dan lepas tu hasilkan perasaan bimbang berat badan akan naik mendadak datang membuak-buak dalam kepala anda? Mempunyai perasaan sperti ini memang melucukan, betul? Tapi apa yang lebih baikĀ  … Read more

Kuih Tradisional Sabah

Kuih Tradisional Sabah

Assalamualaikum, entri kali ni memang ada kaitan dengan makan. Tapi minta maaf dulu ya sebab tiada resipi yang boleh saya bagi. Sebab saya pun tidak tahu cara macam mana nak buat semua ni. Sebenarnya saya cuma ingin nak berkongsi maklumat mengenai Kuih tradisional Sabah dengan para pembaca yang disayangi di sini. Apa Itu Kuih Tradisional … Read more

Tempat Makan Best di Padang

Restoran Lamun Ombak Padang

Saya ingin memberitahu anda semua bahawa untuk bulan yang lepas, saya telah pergi ke Padang untuk makan bersama ahli keluarga saya? Oleh kerana saya sedikit rajin hari ini, maka saya akan buatkan sikit entri kepingan gambar percutian tersebut berserta dengan tempat-tempat menarik yang boleh anda lawati masa kelak ketika berkunjung ke sana. Semoga catatan pengalaman … Read more

Tip Membancuh Teh Dengan Betul

cawan teh

Tak payah risau ok, hari ni saya tidak akan buka sedikit pun topik yang menjurus kepada tutorial atau yang sama waktu dengannya, sebaliknya menukarkan entri tersebut kepada cerita teh yang selalu anda semua duduk hirup pada masa pagi buta tu. Sebelum itu saya nak tanya sikit, adakah anda semua sedar bahawa kebanyakan penggemar teh sebenarnya … Read more