Web Analytics

Nasib Tudung di Malaysia Yang Tutup Dosa Silam

wanita bertudung

Ada sesiapa kat sini pakai tudung? Mesti hampir semua pembaca di blog ini pun ada kan? Sebenarnya saya berasa sungguh sedih sehingga sampai ke tahap melelehkan air mata dengan nasib tudung yang ada kat Malaysia ni. Pastilah bukan sebab tudung tu tak terbela atau tak cukup makan, tapi sebab hidup yang cukup terseksa dibelenggu oleh … Read more

10 Sikap Suami Yang Tidak Digemari Oleh Isteri

sikap suami

Sempena dengan hari yang indah ini, apa kata kita luangkan sedikit masa untuk renung, fikir dan timbang-timbangkan perkongsian hari ini iaitu 10 sikap suami yang tidak digemari oleh isteri. Saya percaya sekiranya anda bertanya kepada mana-mana isteri pun, tidak kiralah sama ada dia wanita berkerjaya yang hebat atau pun sekadar suri rumahtangga sepenuh masa seperti … Read more

Wanita, Sebesar Mana Hargamu?

wanita kini

Saya sebenarnya sangat gemar membawa keluar seluruh isi rumah berjalan-jalan ke pusat bandar. Bukan apa, sebab saya rasa anak-anak sama seperti orang dewasa, mereka perlukawn hiburan juga. Takkanlah setiap hari asyik duduk bermain di dalam rumah sahaja tanpa keluar berjalan-jalan. Sekurang-kurangnya dengan membawa mereka keluar berjalan, minda mereka akan terbuka melihat realiti sebenar kehidupan yang … Read more

Kenapa Wanita Susah Nak Ngam Sesama Mereka?

Tetiba saja aku jadi pakar saiko dalam hubungan wanita bersama dengan wanita. Kalau baca tajuk yang ditulis di atas tu, anda mungkin perasaan atau ada kekasih, kawan wanita, adik, saudara-mara yang pernah bergaduh sesama mereka. Saya perasaan sejak dari zaman sekolah lagi mesti ada murid-murid yang tak ngam antara satu sama lain. Lebih-lebih lagi kalau … Read more

Tanda-Tanda Awal Kehamilan

tanda awal hamil

Pastinya ramai pembaca di sini yang telah sedia maklum apakah yang dimaksudkan dengan kehamilan. Kalau ada sesiap yang tidak tahu, bolehlah aku ceritakan secara ringkas apa maksud hamil itu. Kalau nak diterangkan dengan terperinci, perlulah aku ucapakan maafkan aku sebab aku bukanlah seorang doktor. Sebelum itu aku bagi tahu dulu, artikel ini tidak sesuai untuk … Read more

Perlukah Berhati Memakai Tudung Seperti Zila Bakarin Katakan

Zila Bakarin

Tak ramai sebenarnya artis kita yang berani menutup aurat didalam industri seni tanahair, kalau ada pun mungkin boleh dibilang dengan menggunakan jari. Dan MM tidak akan terperanjat sama sekali sekiranya ada diantara selebriti melayu kita berfikiran jumud dengan mengeluarkan statement bertudung menutup punca rezeki artis itu sendiri suatu hari nanti. Bila?? Suatu hari nanti Kita … Read more