Web Analytics

Cara Membuat Anggaran Bajet Kahwin

bajet kahwin

Pelan yang terbaik untuk menyediakan bajet perkahwinan adalah dengan mengambil satu siri langkah-langkah yang penting sebelum membuat rancangan atau pembelian pertama. Anda tidak boleh membuat anggaran yang realistik yang akan membolehkan anda untuk memilih semua unsur-unsur anda mahu untuk hari kebesaran anda, jika tanpa mengetahui pengiraan kos. Sebagai contoh, anda tidak mahu membuat anggaran kasar … Read more Cara Membuat Anggaran Bajet Kahwin

Cerita Saya Dan Adzril Ketika Memancing Udang

memancing udang

Adzril atau lebih dikenali dengan nama glemer beliau ‘jering’ adalah sepupu aku yang mempunyai hubungan yang paling rapat dengan aku. Jika ada apa-apa saja aktiviti, kami akan lakukan bersama-sama. Antaranya seperti bermain badminton, snooker, mengorat awek dekat ‘bus station, dan memancing di sekitar kawasan kampung kami yang merupakan aktiviti biasa yang kami selalu lakukan bersama-sama. … Read more Cerita Saya Dan Adzril Ketika Memancing Udang

Ya Lah Kalau Nak Gaduh Pun

two ways

Pagi tadi encik pemerhati ada urusan di salah sebuah kaunter di estet tempat encik pemerhati tinggal, kebetulan lokasi bangunan kaunter tersebut sememangnya merupakan satu tempat hotspot kerana tempat ini mempunyai tempat letak kenderaan yang terhad. Ini menyebabkan pihak pengurusan bangunan tersebut hanya mengehadkan orang awam yang benar-benar berurusan dengan pihak mereka sahaja yang boleh letak … Read more Ya Lah Kalau Nak Gaduh Pun

Seram : Aktiviti di Pulau

pulau aktiviti

Dah lama tak bercerita mengenai kisah seramkan? Sejak kebelakangan ni kesihatan pun sering terganggu. Mungkin kerana cuaca. Korang mesti pernah bersekolah, melanjutkan pelajaran ke IPTA, IPTS, MAKTAB dan lain -lain bukan? Kadang – kadang ada peristiwa seram yang kita alami, mungkin pengalaman di asrama ataupun melakukan aktiviti di kawasan yang telah dipilih. Begitu juga aku … Read more Seram : Aktiviti di Pulau

Semua Manusia Berpotensi Berjaya – Cabaran 21 Hari

cabaran 21 hari

Sayas sedar dan akur bukan mudah untuk memahami perkara ini. Dalam pada itu izinkan saya berkongsikan satu idea menarik pada pagi sewaktu saya pulang dari mengerjakan solat fardu subuh dari masjid. Entah mengapa tiba-tiba sahaja terlintas idea untuk menyatakan bahawa semua manusia berpotensi untuk berjaya. Pemahaman mudah untuk kita ialah Allah Maha Adil dan Maha … Read more Semua Manusia Berpotensi Berjaya – Cabaran 21 Hari

Bebeh 70 Just Ain’t Enough

kaki pecut

Mungkin ramai pengguna jalan raya yang boleh menarik nafas lega berikutan langkah Kerajaan untuk mengkaji semula pelaksanaan saman ekor baru-baru ini, harapnya kelonggaran tersbut tidaklah pula diambil kesempatan oleh para ‘kaki pecut’. Kaki pecut ni pun sebenarnya sukar dijangka kriteria orangnya, boleh berlaku kepada semua pemandu tidak kira umur, jantina, tahap pendidikan mahupun taraf kekayaan. … Read more Bebeh 70 Just Ain’t Enough

Pencerobohan Sulu Mencetus Kebencian Bangsa

penceroboh sulu

Hari ni dah bermula la cuti sekolah untuk intrasem semester pertama. Seperti biasa kalau cuti-cuti sekolah ni pasti aku bawak family berjalan-jalan. Kadang-kadang ke K.K, Kundasang, Ranau dan beberapa tempat lain. Cadangnya kali ni nak bawak family pergi ke Labuan. Labuan ni antara tempat yang glamer juga kepada pelancong. Ramai kawan-kawan dah pergi dan menurut … Read more Pencerobohan Sulu Mencetus Kebencian Bangsa