12 Sifat Lelaki Yang Menawan Hati Wanita

Kebanyakan kita mempunyai senarai panjang ciri-ciri yang menggambarkan pasangan sempurna kita. Dari sifat umum – pintar, baik, lucu, mencabar, memahami – sampai ke kemahiran dan hobi tertentu – tukang masak yang baik, suka bola sepak, aktif politik, suka melancong.

Tetapi kita menyedari bahawa kita tidak dapat mencari semua ciri-ciri baik dalam satu orang, jadi kita perlu membuat beberapa perkorbanan.

lelaki bergaya
lelaki bergaya

Jadi apakah perkara yang paling penting untuk diberi keutamaan jika anda ingin mempunyai hubungan yang bahagia? Penyelidikan buat beberapa dekad tentang kepuasan hubungan dan panjang umur menunjukkan beberapa ciri utama yang mungkin dapat anda dapati awal:

1. Dia seorang pendengar aktif

Mendengar aktif adalah kemahiran. Pendengar yang lemah hanya mengangguk sementara orang lain bercakap; berfikir tentang apa yang akan dikatakan seterusnya dan bukan benar-benar mengambil berat tentang apa yang dikatakan.

Tumpukan sebaliknya membolehkan teman wanita anda mengatakan sepenuhnya kepadanya, sama ada dia menceritakan kisah kecil atau menjalin hubungan yang mendalam dan bermakna.

Tidak taruh perhati untuk mendengar percakapan pasangan anda tidak akan dapat penghormatan daripadanya. Jadi, berlatihlah mendengar teman wanita anda tanpa mengganggu dia.

2. Dia membuat anda ketawa

Menemukan seseorang yang anda boleh ketawa dengannya adalah sangat penting. Walaupun orang lain mungkin menggulung mata tentang cerita lucu yang dikatakan olehnya. Tapi jika anda rasa gembira, usahlah peduli dengan reaksi orang lain.

ketawa

3. Dia menyokong kerjaya anda

Satu kajian mendapati bahawa suami adalah faktor penentu dalam dua pertiga keputusan wanita untuk berhenti kerja. Ini adalah sebab selalunya mereka fikir ia adalah tugas mereka untuk membesarkan anak-anak mereka.

Walaupun wanita dalam kajian menggambarkan suami mereka memberi sokongan kepada mereka, tetapi ada juga yang mendedahkan bahawa suami enggan menawarkan untuk memberi lebih bantuan untuk menjaga anak-anak.

4. Dia suka memeluk awak

Pelukan dan sentuhan sering meninggalkan memori romantis yang tidak dapat dilupakan dalam cerita cinta anda. Sekiranya anda ingin menarik perhatiannya, anda juga boleh memeluknya dan menyentuh tangannya dengan lembut. Jadikan teman wanita yang selesa di sebelahnya.

Ia sering dilupakan oleh seorang lelaki. Tetapi memberi ciuman pagi boleh jadi perkara yang romantis pada waktu pagi.

memeluk

5. Dia adalah lucu

Selalu rasa lucu adalah kualiti utama untuk menjana hubungan yang kuat. Walau bagaimanapun, ia boleh menjadi satu ciri yang dibenci oleh wanita untuk bersama lelaki yang menganggap diri mereka sebagai pelawak tetapi mengganggu atau mengabaikan jenaka teman wanita.

Pergaduhan berlaku apabila kedua-dua belah pihak saling menghancurkan, dan gagasan bahawa wanita tidak begitu lucu seperti lelaki adalah satu perkara yang buruk.

Baca juga: Cara-Cara Untuk Memenangi Hati Dia

6. Dia seorang baik

Kebanyakan lelaki tahu bahawa ia adalah hubungan asas untuk berkelakuan baik kepada teman wanita mereka. Walau bagaimanapun, teman lelaki yang baik tahu bahawa ia adalah amat penting untuk menjadi baik kepada semua orang.

Wanita menilai ia menjadi pertarungan apabila lelaki itu berkelakuan kasar kepada pekerja perkhidmatan, jadi cara anda melayan orang lain menghitung dalam penilaiannya terhadap anda.

Dia mungkin melihat dengan teliti bagaimana anda memperlakukan rakan-rakan dan keluarganya serta anda sendiri, kerana selepas tamat bulan madu, ini adalah petunjuk terbaik bagaimana anda akan melayan dia.

7. Dia banyak Keyakinan

Seorang lelaki yang merasa aman dalam badannya sendiri membuat wanita itu merasa aman. Dengan menunjukkan anda boleh mengendalikan orang atau situasi yang tidak dikenali, anda memberitahu wanita dalam hidup anda bahawa dia tidak perlu takut, anda ada di sebelahnya.

8. Dia seorang romantik

Romantik merasakan ke arah sebelah kanan wanita yang lemah dan logik. 45 peratus daripada wanita berkata mereka rasa lega tentang perasaan romantik yang diberikan oleh lelaki. Romantik adalah kelakuan yang berani kerana anda memaparkan keinginan anda di depan seorang wanita dan mendedahkan bahagian anda yang lebih lembut dan rentan.

9. Dia seorang penghormat

Lelaki yang berintegriti sangat dihormati dan sebagai balasan mereka memberi penghormatan kepada orang lain. Mereka mungkin memerlukan anda untuk menghormati mereka sebelum mereka menawarkan hormat kepada anda kerana kompas moral mereka tinggi.

Mereka mahu orang lain berkongsi nilai mereka. Juga, lelaki-lelaki jenis ini sering menunjukkan keberanian kerana mereka dikehendaki untuk menegakkan keyakinan mereka setiap saat.

10. Dia suka bantu orang

Setiap kali anda memerlukan pertolongan, dia sentiasa bersedia untuk membantu apabila anda memerlukannya. Ini juga jenis lelaki yang anda boleh bergantung kepadanya, dengan mengetahui bahawa dia akan sentiasa berada di sana semasa anda perlukan bantuan.

11. Dia seorang yang matang

Menjadi matang bermaksud seorang lelaki dapat menjaga dirinya dan dia boleh mengendali masalah dengan cara yang tenang dan bijak. Dia memahami betapa pentingnya sebagai seorang lelaki, dia menghargai kemerdekaan yang dia ada.

Seorang lelaki dewasa tidak perlu menjadi kaya, tetapi perlu tahu cara mengendalikan wangnya. Memang benar bahawa lelaki secara amnya semakin matang dalam kehidupan mereka, tetapi saya pasti anda mempunyai sekurang-kurangnya seorang lelaki yang berkelakuan seperti “kanak-kanak” walaupun dia sudah berusia 30-an.

Seorang lelaki yang matang tahu sudah tiba masanya untuk dia menjadi dewasa dan berkelakuan sebagai seorang dewasa yang matang.

lelaki matang

12. Dia seorang yang jujur

Kejujuran adalah kualiti yang baik yang setiap orang perlu ada tetapi sering ia tidak mudah didapati. Seorang lelaki yang jujur ​​akan memberitahu anda kebenaran dan bukan hanya apa yang anda mahu dengar.

Seorang lelaki yang jujur ​​tidak akan menggunakan cerita-cerita jahat untuk menjauhkan diri daripada perkara atau kelihatan baik, tetapi dia akan memberitahu anda apa yang akan dilakukannya dan bagaimana dia merasakan sesuatu.

Memang benar kejujuran kejam kadang-kadang boleh menyakitkan hati anda tetapi ia adalah lebih baik untuk anda mempunyai seorang lelaki yang memberitahu anda kebenaran daripada seseorang yang selalu bercakap bohong.

Artikel berkaitan:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *