Fesyen Baju Kurung Moden

Apabila anda dijemput untuk menghadiri sesuatu jamuan, pemilihan pakaian apa yang sesuai untuk dipakai boleh menjadikan anda pening kepala. Nasib baiknya sekarang terdapat fesyen baju kurung moden yang beraneka jenis yang boleh anda pilih, jadi dapat mengurangkan kepala pening anda.

Terdapat pelbagai fesyen baju kurung untuk anda memakai untuk menghadiri pelbagai majlis seperti jamuan jemputan makan, majlis perkahwinan, Hari Raya ataupun untuk anda pakai pergi kerja. Antaranya termasuk:

Bagi Selebriti:

Biasanya, fesyen baju kurung moden jika dipakai oleh selebriti, ia akan menjadi kegilaan orang ramai. Seperti baju yang terpakai oleh Dato’ Siti Nurhaliza dalam gambar, ia dihiasi dengan cuff dan dah menjadi trend terkini untuk semua fans.

Untuk Orang Gemuk:

fesyen baju kurung untuk orang gemuk

imej kredit kepada imgkidJika saiz anda gemuk sikit dan apabila anda memakai baju kurung, anda kena memastikan bahawa aliran baju dan buaian kain boleh meliputi seluruh kaki anda.

Jika anda memakai pakaian yang ketat anda akan kehilangan kesan kecantikan dan ia mengurangkan kerupaan yang sepatut dipersembahkan oleh baju tu. Jadi, baju yang longgar dan berlimpah-limpah pinggang adalah yang paling bagus untuk wanita yang bersaiz gemuk.

Untuk Ibu Mengandung:


fesyen baju kurung ibu mengandung
Rekabentuk baju kurung bagi ibu mengandung yang penting sekali adalah mementingkan keselesaan ibu-ibu. Jadi ia perlu diperbuat daripada bahan seperti lycra, denim, cotton dan soft jeans untuk membolehkan kain tu berada dalam keadaan yang sentiasa sejuk.

Semasa memilih baju hamil atau baju mengandung, anda kena pilih baju yang masih boleh digunakan semula selepas mengandung. Jadi macam ni tidak akan membazirkan selepas salin. Fesyen baju yang mempunyai rekabentuk yang unik, selesa dan sopan akan dapat memenuhi keperluan keramaian wanita sebelum dan selepas mengandung.

Rekabentuk Fesyen Baju Kurung Moden

Kain Sari

fesyen baju kurung moden kain sari
imej kredit kepada moonabaya
Pada masa lalu, kebanyakan pakaian sari diperbuat daripada gentian semula jadi seperti kapas dan sutera, tetapi bahan-bahan sintetik seperti poliester adalah yang paling popular pada masa kini.

Blaus choli yang dipakai dengan sari telah melalui pelbagai perubahan sejak kebelakangkan ni. Sekarang semakin banyak baju kurung yang diperbuat oleh kain sari di pasaran dan digemari oleh wanita ramai.

Moden Lace

fesyen baju kurung moden lace
imej kredit kepada supermiza
Lace adalah bahasa cinta. Sama ada dalam florals grafik atau halus titik d’esprit, baju kurung moden lace adalah intipati cinta moden. Jadi apa yang anda fikir adalah pakaian yang sempurna? Ia mestilah baju yang elegan dan canggih sama sekali.

Pakaian, yang paling penting perlu kelihatan cantik oleh orang ramai dan dapat meliputi struktur badan anda dengan baik. Sekarang, baju kurung macam ni boleh menjadi satu cabaran untuk mencari.

Apa yang lebih fesyen lagi untuk baju kurung moden masa kini adalah baju yang mempunyai rekaan tertumpu kepada penggunaan fabric lace dengan rekaan ringkas. Pemakaian fabric lace dapat menyerlahkan lagi penampilan sipemakai dan ia amat sesuai untuk wanita yang berkulit cerah.

Bermanik

baju kurung bermanik
imej kredit kepada butik hnz
Untuk pakaian yang cantik, harganya tidak semestinya kena mahal. Harga yang sederhana juga boleh menyerlahkan imej anda. Seperti baju kurung bermanik yang diperbuat dengan banyak aksesori manik yang kemas yang boleh jadikan anda kelihatan cantik dan elegan sekali. Ia buka saja selesa dipakai atas badan anda tetapi ia juga dapat menambahkan keyakinan pada permukaan anda.

Selepas anda telah tahu apa jenis baju kurung yang anda sukai, kini adalah masa untuk anda membelinya. Tidak ada yang lebih penting daripada perasaan usus anda dan komen daripada rakan-rakan dan keluarga yang mengiringi anda.

baju kurung moden 2

Jadi jika anda telah memilih pakaian yang anda gemari, jangan ambil risiko untuk berfikir lagi untuk beberapa hari sebelum anda membuat putusan pembelian anda.

Apa yang selalu berlaku adalah bahawa pakaian yang digemari oleh anda merupakan pakaian terakhir untuk dijual. Jadi jangan biarkan diri anda ketinggalan peluang membeli pakaian yang anda suka dan kesal kemudian sebab ia dah dibeli oleh orang lain.

Rekaan Baju Kurung Moden Yang Boleh Anda Dapat

Walaupun sebahagian daripada rekaan baju kurung moden didapati masih direka untuk menutup seluruh badan, banyak baju kurung moden sekarang dah direka dengan konservatif tapi kelihatan fesyen dan bergaya. Potongan kain, lengan malah kepanjangan pakaian berbeza-beza dari segi aspek yang berlainan dan menunjukkan kecantikan baju apabila gadis memakainya.

jovian mandagie baju kurung moden
JOVIAN MANDAGIE – Chantilly Cayla Baju Kurung

Pakaian ini benar-benar boleh membawa sentuhan feminin indah untuk gaya anda, tanpa menjadikan anda kelihatan ketinggalan zaman. Bukan sahaja baju kurung moden direka dengan cantik tetapi juga praktikal untuk memakainya.

Apabila suhu mula meningkat di luar, cara yang terbaik untuk mengalahkan haba adalah dengan memakai pakaian yang mempunyai hiasan bunga. Baju ni juga mudah untuk ditanggalkan selepas pakai, dan selesa untuk berjalan-jalan di mana tempat saja.

Ia dapat membuat hari kerja anda lebih mudah dan perangai anda juga akan berada dalam keadaan yang bagus. Baju kurung cetak floral adalah jenis pakaian yang sempurna untuk memeluk fesyen tidak kira bagaimana sibuk gaya hidup anda.

Syawal baju kurung moden
HATTA DOLMAT -Syawal baju kurung

Sudah tentu, tidak ada yang salah dengan wanita yang ingin memakai baju kurung tradisional. Memakai baju kurung tradisional yang rasmi lagi panjang boleh membuat gadis rasa bermaruah dan sopan.

Baju tradisional juga boleh jadi elegan, klasik, dan sering tidak dapat dilupakan. Pasangkan pakaian yang sesuai boleh membuat seorang gadis melihat matang dari umur sebenarnya lagi boleh jadikannya kelihatan anggun dan memartabat.

Tetapi bagi gadis usia muda, baju kurung moden merupakan pakaian yang mereka lebih suka untuk beli untuk menghadiri acara atau jamuan yang rasmi seperti event syarikat atau menghadiri majlis perkahwinan.

Rekaan Baju Kurung Moden Yang Direka oleh Zuco Fashion

Terdapat banyak pilihan untuk design yang berlainan bagi baju kurung moden. Dan Black Dania Lycra Mini Kurung yang direka oleh Zuco Fashion adalah antara baju kurung yang popular dan digemari oleh ramai gadis. Ia menampilkan corak abstrak pada manset dan hemline dengan bahu empuk.

zuco fashion baju kurung
ZUCO FASHION – Dania Lycra Mini Kurung

Biasanya rekaan baju oleh Zuco Fashion di atas baju terdapat polyblend yang meregang, leher bulat, lengan panjang, butang penutupan di depan, relaks pakai dan talian yang tidak dapat dilihat dari luar. Dan bawah baju juga direka dengan polyblend yang meregang, elastik pinggang, bentuk A-line dan juga talian yang tidak dapat dilihat dari luar.

Apa pun gaya pakaian anda pakai sekarang, anda boleh yakin bahawa ia akan jauh berbeza daripada reka bentuk asal baju tradisional. Baju kurung moden ini pasti dibuat untuk disesuaikan dengan cita rasa fesyen dan rasa wanita moden.

Pilih Fesyen Baju Kurung Yang Sepadan Dengan Gaya Anda

Masa kini, pereka fesyen suka mengambil risiko dengan cetakan moden dan menggunakan corak dalam cara yang tidak dapat anda jangkai. Terdapat pelbagai baju dengan corak yang menarik yang sesuai dengan mood dan gaya anda!

Bunga besar terang dengan warna neon boleh menggembirakan anda pada hari kerja yang membosankan. Jika anda lebih suka pakaian yang direka dengan warna yang bersinar, boleh anda cuba baju yang mempunyai reka bentuk bunga kecil dengan warna-warna pastel. Gaya ini masih akan memberi anda rasa feminin tanpa keterlaluan.

Atau, jika anda suka gaya yang lebih moden, cuba memakai florals gelap dengan warna seperti hitam, hijau gelap, dan navy blue. Anda boleh kelihatan pasang kuat tapi cantik.

Baju kurung bercorak bunga juga adalah cara mudah untuk menambah rupa vintaj atas keseluruhan kelihatan anda.

Ramai pereka mendapat inspirasi untuk reka dan mencipta pakaian moden dengan sentuhan vintaj. Jadi mana-mana baju kurung moden yang anda pilih, anda pasti akan perasan apabila kelihatan vintaj!

Setelah anda memilih baju yang terbaik dan tersesuai untuk anda, ia adalah sangat mudah untuk disepadukan ke dalam kehidupan anda. Sekarang anda tidak hadap kesukaran untuk menukar keseluruhan pakaian anda dari hari ke malam.

Anda boleh memakai pakaian cetak bunga dan pergi bekerja atau menumpang anak-anak anda ke sekolah tanpa ketinggalan fesyen dan gaya.

Akhirnya, jangan lupa membeli aksesori seperti lantai, subang, cincin untuk dipadankan dengan baju kurung moden anda. Semua ni akan menjadikan anda sempurna sekali!

Beli Baju Kurung Online Dah Jadi Trend

Pada masa dulu, jika anda ingin membeli baju kurung, ia cuma terhad kepada kedai-kedai baju, butik dan kompleks beli-belah. Dan gaya pilihan sering minimum juga.

Nasib baiknya, masa telah berubah. Seorang remaja perempuan sekarang mempunyai lebih banyak pilihan. Kini terdapat kedai-kedai online yang pakar dalam jualan baju kurung.

Jadi, wanita kini boleh menghabiskan berjam-jam online untuk mencari pakaian yang sempurna dan sesuai untuk dipakai dalam bilik sendiri berdepan dengan komputer saja.

Jika anda ingin beli baju kurung online, berikut adalah 5 sebab mengapa sekarang semakin ramai orang membeli pakaian dengan kunjung shopping cart yang menjual baju.

1. Pilihan Yang Banyak

Banyak kedai-kedai baju kurung online membekalkan pelbagai jenis baju kurung yang boleh anda pilih. Dalam kebanyakan kes, anda tidak akan kecewa dengan melihat sesuatu rekabentuk baju yang dipaparkan dan mendapati bahawa ia sudah jual habis.

Anda akan dapat melihat segala-galanya yang boleh didapati dalam julat yang tertentu dan mudah untuk anda buat bandingkan untuk baju kurung yang berbeza dan memilih pakaian yang sesuai untuk anda. Kedai online biasanya mempunyai penerangan pakaian yang terperinci yang akan membantu anda membuat pilihan.

2. Membeli-belah 24 jam

Anda tidak boleh mengelakkan godaan dari membeli-belah 24 jam apabila anda sudah bersedia untuk membeli baju kurung yang sempurna.

Anda tidak perlu menghabiskan hujung minggu anda untuk melayari kedai-kedia atau butik-butik apabila anda boleh duduk di depan komputer selepas kerja dan melihat dengan jelas baju kurung yang anda ingin beli.

Lebih baik lagi, anda boleh sambil memilih pakaian yang selesa untuk anda, tanpa kena pakai cantik untuk mengunjung kedai dan butik. Jadi, beli baju kurung online memang boleh memberikan keselesaan dan kemudahan kepada anda.

3. Jimat Petrol Dan Masa

Selain itu, anda tidak perlu membazirkan petrol untuk memandu kereta ke pusat membeli-belah, atau merebut baju dengan orang ramai pada hari jualan. Anda boleh mengelakkan banyak masalah dan tahu bahawa apa sahaja yang anda beli akan dihantar ke pintu anda.

Ini bermakna anda boleh mencubanya di rumah – tanpa perlu tunggu dengan beratur panjang di depan bilik cuba pakaian. Dengan itu anda boleh mendapatkan kesan yang penuh dengan pakaian yang anda bercadang untuk memakai.

4. Mudah Membeli-belah

Terdapat lebih banyak kemudahan apabila datangnya proses membeli-belah yang sebenar. Apabila anda pergi ke pusat membeli-belah, anda boleh menghabiskan masa berjam-jam berkeliaran di sekitar cuba untuk mencari pakaian yang sempurna untuk anda.

Anda mungkin mempunyai idea dalam fikiran bahawa tidak ada jaminan bahawa anda akan menemui apa yang anda mahu. Bandingkan dengan mencari pakaian online.

Anda boleh menggunakan menu di laman shopping cart untuk melihat jenis tertentu baju kurung yang anda sukai dan terus baca penerangan yang ditulis untuk baju tu.

Butang carian(Search Button) juga membolehkan anda mencari pakaian dalam warna-warna tertentu. Dan selalu ada tempat yang senang untuk anda dapati baju yang ketibaan baru.

Semua orang suka tawar-menawar – dan kedai baju kurung online adalah tempat yang sempurna untuk mencari pakaian dengan rekabentuk yang berlainan. Banyak kedai-kedai menawarkan harga yang kompetitif, kupon diskaun dan sentiasa anda boleh mendapati terdapat beberapa baju yang mengadakan promosi.

Dengan lebih banyak pilihan, 24 jam tidak henti membeli-belah, fesyen berpatutan, menjimatkan masa dan pengalaman membeli-belah yang lebih baik, ia adalah masa untuk anda untuk membeli baju kurung online.

Baca juga:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *