Web Analytics

Baju Tidur Bagi Bayi

baju tidur bagi bayi

Anak aku pada tahun ini sudah nak masuk umur 2 tahun. Cuma tinggal lagi dua bulan saja. 3 minggu yang lepas, mamak saya tolong cukur dan botakkan kepala anak saya. Kami membuat demikian dengan tujuan untuk bagi anak saya dapat pertumbuhan rambut baru dan tumbuh dengan lebih sopan, hensem dan jayanya. Tetapi selepas mencukur, orang … Read more

Tips Memilih Baju Muslim Untuk Wanita Hamil

baju muslim untuk ibu hamil

Pada ketika memasuki masa kehamilan wanita akan merasa kesulitan dalam memilih pakaian yang sesuai untuk mereka. Hal ini disebabkan oleh perubahan saiz di beberapa kawasan tubuh mereka. Kadang-kadang bagi wanita yang baru mengandung anak pertama mereka akan bingung untuk memilih baju muslim yang sesuai untuk mereka. Pada masa itulah mereka terkadang salah memilih baju yang … Read more

Memulakan Perniagaan Jualan Baju Anda

jualan baju borong

Memulakan sesuatu perniagaan bukan satu perkara yang senang untuk dilaksanakan. Tetapi jika anda merasakan bahawa pendapatan anda tidak mencukupi untuk memenuhi keperluan, maka tibalah saatnya untuk anda mencari perniagaan sampingan. Tujuan untuk membuat perniagaan sampingan adalah untuk membolehkan anda mendapat pendapatan tambahan. Jual Baju Secara Pengedar Untuk Pelanggan Borong Salah satu bidang yang anda boleh … Read more

Pelbagai Desain dan Model Baju Kebaya Labuh Di Pasaran

kebaya nyonya

Baju Kebaya Labuh merupakan baju tradisional yang mempunyai kombinasi pakaian blaus. Baju ni berasal dari Indonesia dan biasa dipakai oleh wanita di Indonesia, Malaysia, Brunei, Myanmar, Singapura, selatan Thailand, Kemboja dan bahagian selatan Filipina. Ia adalah salah satu pakaian tertua dalam sejarah melayu dan masih dipakai oleh kaum melayu di hari modern ini. Ciri-ciri pakaian … Read more

Tips Bagi Yang Ingin Menjadi Reseller Baju Muslim

jual baju muslimah

Ada banyak tawaran untuk menjadi agen reseller baju yang boleh anda dapati online pada masa kini. Mulai dari pakaian anak, model distro, aksesori, dan pakaian muslim. Jika anda berminat untuk menjadi reseller pakaian maka saya cadangkan anda tumpukan perhatian hanya pada satu jenis pasaran reseller baju sahaja. Fokus pada satu jenis pasaran dengan mengutamakan kualiti … Read more

Butik Online – Perniagaan Pakaian Berfesyen Zaman Kini

butik baju online

Butik mempunyai banyak jenis, seperti butik kedai, butik online dan sebagainya. Butik (Boutique) merupakan satu kedai kecil yang menjual pelbagai jenis pakaian dan barang kemas. Pakaian dan barang kemas yang dijual adalah jenis tradisional atau fesyen terkini, tapi barang-barang yang dipamerkan adalah terhad untuk pelanggan. Pelanggan boleh memilih pakaian dan barang kemas sesuka hati untuk … Read more

Macam Mana Memperolehi Baju Kurung Moden Gemaran Orang Ramai

baju kurung moden

Sekarang ramai orang ingin membeli baju kurung yang moden dan bergaya terkini tetapi disebabkan oleh kesibukan pekerjaan dan kehidupan, mereka mungkin tidak mempunyai masa untuk pergi ke butik-butik dan kedai-kedai baju untuk membeli pakaian kesukaan mereka. Nasibnya, hari ini terdapat banyak laman web online yang ada kaitan dengan kedai-kedai baju dan ini bermakna ia dah … Read more

Cara-cara Jahit Baju Muslimah

cara jahit baju muslimah

Pilihan Material Untuk Jahitan Baju Apabila anda fikirkan untuk membuat pakaian, terdapat banyak gaya yang boleh anda pilih. Bahan-bahan, material dan trim yang boleh dihiasi atas baju tu pun terdapat banyak pilihan juga. Ada beberapa bahan-bahan dan kain yang akan anda gunakan dengan lebih kerap daripada bahan yang lain bergantung kepada tujuan jahitan pakaian. Untuk … Read more