Cara Nak Main Sampai Dapat Anak

Hari ini aku tersenyum sorang-sorang bila masa aku melihat ada keyword yang dicari oleh orang sehingga sampai masuk ke blog aku. Salah satu rangkaian keyword yang dicari ialah seperti ini:

cara nak main sampai dapat anak

Eheh…senyum pula aku buat masa yang lama bila lihat ayat yang terpampang tu: “cara nak main sampai dapat anak.”

anak bayi
anak bayi

Okay, macam mana pun, ada baik untuk cuba jadi positif selalu. Aku berfikiran orang yang mencari maklumat itu ialah mungkin satu pasangan yang ingin nak lahirkan anak sangat namun belum dikurniakan rezeki lagi. Jadi tentu mereka ni sedang mencari cara-cara atau teknik-teknik yang betul untuk mendapatkan zuriat mereka.

Adakah sebab kesihatan peribadi?

Salah seorang kawan aku telah kahwin hampir sepuluh tahun namun tiada sebarang tanda-tanda isteri nya mengandung juga. Aku ada bertanya kepadanya apa masalahnya? Kata kawan itu isterinya yang mempunyai masalah kesihatan peribadi.

Aku memang tidak tahulah mana satu yang betul, sama ada isteri ke atau suami yang mempunyai masalah untuk mendapat bayi. Jadi apa yang aku fikir adalah sebaiknya eloklah pergi berjumpa doktor untuk membuat pemeriksaan yang berkenaan. Kadang-kadang salah faham boleh berlaku jika tidak ada parti ketiga yang jadikan saksi untuk ini.

Jika kedua-duanya tiada masalah dan subur tentulah mudah mendapat anak. Tapi jika salah seorang mempunyai masalah tentulah ada cara rawatan yang boleh diamalkan untuk mencapai cita-cita yang diingini. Jangan kerana nak jaga muka air dan biarkan saja hal ini tanpa peduli. Kita memang perlu ambil perkara ini dengan serius.

Gagal Mencapai Puncak

Dari apa yang aku baca di forum-forum ramai isteri gagal mencapai puncak atau klimax semasa mengadakan hubungan. Salah satu punca pasangan yang gagal mendapat zuriat ialah kegagalan pasangan masing-masing memberikan atau menunaikan hak terhadap pasangan masing-masing.

Dipendekkan cerita ialah mereka cuma mementingkan diri sendiri. Keadaan ini mungkin berlaku dengan banyak sebab yang perlu dibincangkan bersama-sama.

Jadi kalau nak dapatkan zuriat perlulah kita sebagai suami isteri mencari jawapan dengan berbincang dan merancang. Ada pasangan yang terlalu mudah mendapat zuriat sehingga terpaksa menggunakan pil perancang.

Pastikan Anda Adalah Sihat Untuk Hamil

Semasa anda cuba hamil, anda perlu pastikan bahawa badan anda berada dalam keadaan yang sihat dan baik. Penyebab utama pasangan yang tidak dapat memiliki bayi adalah bahawa kesihatan mereka tidak baik.

Kesihatan yang lemah dan penyakit kelamin boleh menjejaskan peluang isteri untuk mengandung. Maka, ia adalah idea yang baik untuk pasangan pergi berjumpa doktor dan menjalani pemeriksaan rutin.

Bagaimana dapat hamil dengan hubungan intim yang betul

Apabila anda cuba untuk hamil, pastikan anda dapat keseronokan intim. Banyak kali pasangan mencuba untuk isteri hamil dan menjadi perlakuan intim sebagai satu tugas atau pekerjaan. Dengan ini sudah jadi satu perkara yang bukan seronok sangat untuk dilakukan. Sebaliknya pasangan perlu berkongsi keghairahan dan kasih sayang di antara satu sama lain.

Cara anda merasakan syahwat boleh meningkatkan peluang anda untuk hamil. Sesetengah kajian percaya bahawa mempunyai syahwat semasa hubungan mesra boleh meningkatkan peluang anda untuk mempunyai bayi. Bagi wanita, pergerakan kontraksi syahwat akan membantu menarik sperma ke dalam uterus manakala untuk lelaki syahwat yang lebih baik dapat meningkatkan jumlah sperma yang dikeluarkan.

Namun kita perlulah bersabar dan berdoa kerana zuriat dan rezeki adalah kurniaan Allah. Jadi selain kita berusaha maka eloklah diiringi dengan doa. In sha Allah satu hari Allah akan mengurniakan anak seperti yang kita ingini.

Bagaimana Untuk Hamil Dengan Menggunakan Kaedah Calender

Ramai pasangan diberitahu untuk melakukan hubungan mesra pada hari ke-14 untuk tempoh kitaran anda. Ini berdasarkan kaedah kalendar dan mengandaikan bahawa anda mempunyai kitaran 28 hari yang kerap dan menaikkan kitaran pertengahan.

Ramai wanita tidak ovulasi pada hari ke-14 dan mengetahui dengan tepat apabila anda berovulasi akan membantu hubungan mesra anda dengan lebih baik. Oleh itu kaedah kalender bukan tepat sangat. Kit ramalan ovulasi adalah cara yang lebih baik untuk mengetahui apabila anda sedang menular dan ia merupakan masa terbaik untuk melakukan hubungan mesra dan dapat meningkatkan peluang untuk hamil.

Menggunakan Carta Kesuburan untuk Meningkatkan Peluang Kehamilan

Carta Kesuburan adalah sesuatu yang baik yang boleh anda gunakan untuk menjejaki kitaran anda tetapi ia juga mempunyai kelemahan. Pada masa anda boleh lihat ovulasi pada Carta Badan Suhu Basal (BBT), anda sudah berovulasi.

Walaubagaimanapun, ia adalah baik untuk anda membuat carta kesuburan supaya anda dapat menjejaki kitaran anda untuk mengetahui sama ada anda berovulasi pada masa yang sama setiap bulan.

Anda juga boleh melihat semula kitaran anda dan semak sama ada anda menetapkan masa dengan tepat. Jika ini adalah kitaran pertama anda cuba hamil atau jika anda tidak menetap pada masa yang sama setiap bulan maka kit jangkaan ovulasi akan lebih berguna untuk anda.

Baca juga:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *