Web Analytics

Kad Kredit-Bakal Pengganti Wang Tunai?

kad kredit

Penggunaan kad kredit menjadi lumrah biasa pada zaman IT yang tanpa sempadan pada masa kini. Boleh dikatakan hampir kesemua pekerja yang menerima gaji RM2,500 ke atas, pada masa yang sama memiliki lebih daripada 2 kad kredit. Apakah faktor yang mendorong kepada peningkatan penggunaan kad kredit? Adakah kad kredit bakal pengganti wang tunai pada masa akan … Read more

Petua Untuk Membeli Rumah Dengan Gaji Bulanan RM2400

rumah idaman

Baru-baru ini terdapat cerita hangat di laman facebook yang menjadi tajuk perbicaraan para pengguna facebook. Cerita tersebut berkaitan bagaimanakah seorang pemuda Melayu yang mampu memiliki 3 buah rumah dengan gaji bulanan hanya sekadar RM2400.00? Remaja tersebut telah berkongsi petuanya untuk memiliki 3 rumah di laman facebook dan ianya amat mengagumkan pembaca. Waktu Bujang Paling Senang … Read more

Buat Overdraft Dengan Gunakan Sijil ASB

overdraft

Adakah anda tahu macam mana untuk buat overdraft dengan menggunakan sijil ASB? Sekiranya anda tidak,  boleh anda baca terus untuk mengetahui cara untuk buat overdraft. Konsepnya adalah mudah, kita cagarkan sijil ASB, buka akaun overdraft dengan bank yang menerima Sijil ASB sebagai cagaran (contoh, CIMB dan RHB). Bila lulus kita boleh buka satu akaun semasa … Read more

6 Cara Untuk Jimat dan Kurangkan Kos Petrol Minyak Kereta

Kereta Perodua Alza

Sekarang minyak kereta di Malaysia menjadi semakin mahal, pandu keluar untuk beberapa jam setiap hari akan menyebabkan anda perlu membelanja banyak wang atas isi minyak. Namun, minyak adalah mahal – dan begitu juga dengan hampir semua barang yang lain pada hari ini. Jika anda ingin memandu dari destinasi A ke destinasi B pada tahun ini … Read more

Cara Mohon IPO Saham di Maybank2u

Kali ini saya nak kongsi tentang benda lain dari yang lain boleh? Selama ni saya selalu tulis pasal Shaklee jer kan. Nak buat macam mana, blog ni memang medium saya ‘cari makan’ dengan bisnes online Shaklee pun. Ahaks Alhamdulillah Bonus Shaklee bulan Mei dah masuk minggu lepas.  Seperti biasa, bila dapat bonus Shaklee saya akan … Read more

Cukup Ke Dapat 4 Angka Sebulan?

RM2K tak cukup

Hari ini pada masa saya sedang surf dalam internet tadi, saya ternampak satu keratan akhbar bertarikh 15 April 2014 ini. Sebenarnya isu ini saya sudah kupas dalam group Facebook sebagai berita ‘exclusive’ saya buat beberapa bulan lepas. Tapi apabila saya ‘terserempak’ balik dengan gambar ini tadi, hati saya jadi runsing dan takut sekali lagi. Antara … Read more

Kelebihan Status Glitterati Nuffnang

nuffnang gliterati

Semalam aku ada cerita sket (sket ke?) tentang status Glitterati aku digugurkan oleh Nuffnang akibat kecurangan aku sendiri. Dan ini pula respon daripada Nuffnang berkenaan dengan masalah tu. Penting status Glitterati ni kalau nak generate earning yang lebih banyak compare dengan ahli biasa. Nak beli Lotus Evora dengan duit Nuffnang mesti kena kerja keras sket … Read more