Easy by RHB – Pinjaman Peribadi RHB Bank

Adakah anda sedang mencari untuk mendapat perkhidmatan dari pinjaman peribadi RHB(Easy by RHB)? Jika jawapan anda adalah ya, maka marilah kita memberitahu anda semua tentang institusi kewangan ini.

Easy by RHB adalah jenama untuk simpanan wang, insurans dan pinjaman dari akaun RHB Bank. Easy by RHB brand itu dibentuk pada tahun 2009 dan ia merupakan usaha RHB Bank untuk memudahkan proses perbankan dan menjadikannya lebih mudah dan lebih cepat untuk membolehkan tugas-tugas harian perbankan dijalan dengan lancar.

Tarikan utama untuk produk Easy by RHB adalah kelajuan kelulusan mereka. Mana-mana produk individu mengambil hanya 10 minit atau lebih dari memulakan permohonan sampai mendapat keputusan. Ramai orang sukakan konsep kecekapan dan kelajuan ini.

Easy by RHB
Easy by RHB

Servis Easy by RHB

Pinjaman peribadi Easy by RHB (Easy-Pinjaman Ekspres) memberi pemohon yang layak untuk pinjaman itu sehingga RM150,000, dengan tempoh bayaran balik maksimum 5 tahun.

Sementara itu, produk pembiayaan ASB yang menyediakan sehingga RM200,000 dengan tempoh pembayaran balik maksimum 30 tahun. Pada masa ini, Easy by RHB tidak mempunyai apa-apa pinjaman Islam atau kemudahan kredit lain.

Maka, ini adalah berita baik bagi Rakyat Malaysia sebab kini mereka boleh memohon secara online untuk pinjaman peribadi RHB dan menerima kelulusan dalam masa 10 minit.

Syarat Pinjaman Easy RHB

Apa yang diberitahu adalah pemohon perlu memenuhi syarat yang ditetapkan oleh RHB bank iaitu pemohon perlu mempunyai pendapatan bulanan minimum sebanyak RM2,000. RHB menawarkan proses transaksi yang paling cepat dan paling lancar ketika pelanggan datang untuk memohon pinjaman peribadi.

Syarikat itu telah diiktiraf sebagai bank terkemuka untuk membantu rakyat Malaysia mendapatkan lebih banyak bagi wang pinjaman mereka bersama bank itu.

RHB Easy-Pinjaman Ekspres

pinjaman peribadi RHB
pinjaman peribadi RHB

Kadar faedah
Kadar faedah yang pelanggan boleh menikmati bermula dari 15% p.a. sampai ke 24% p.a EIR(Effective Interest Rates). Pemohon boleh menikmati kadar yang lebih baik dengan jumlah pembiayaan yang lebih tinggi.

Kos
Anda mungkin perlu membayar bayaran broker RM30 dan juga Duti Setem. Insurans Takaful akan menjadi wajib dengan pinjaman sekiranya berlaku kematian atau hilang upaya kekal. SST sebanyak 6% juga dikenakan bagi apa-apa caj perkhidmatan.

Kelayakan
Pinjaman ini boleh dimohon oleh semua Warga Malaysia yang berumur 18 tahun dan tidak melebihi umur persaraan pada akhir tempoh pinjaman. Pinjaman ini juga disediakan untuk sektor swasta manakala gaji minimum yang diperlukan adalah RM 24,000 tahunan.

Faedah
Pinjaman ini tidak mempunyai tutup tempoh (lock in period) dan canj penyelesaian bayaran pinjaman awal jika penghutang mahu menyelesaikan pinjaman lebih awal. Ini adalah baik jika anda perlukan wang sejumlah besar yang tersedia dalam masa singkat.

Dokumen yang diperlukan

Bekerja

  • Salinan Kad Pengenalan (depan dan belakang)
  • Penyata KWSP untuk bulan terbaru
  • Penyata gaji terkini (3 bulan jika pendapatan anda adalah tidak tetap)

Kerja sendiri

  • Salinan Kad Pengenalan (depan dan belakang)
  • Penyata bank 6 bulan terkini
  • Borang cukai pendapatan BE
  • Sijil Pendaftaran Perniagaan atau Borang 9, 24, 49

Jadual Bayar Balik

jadual Easy by RHB 1

jadual Easy by RHB 2

Untuk maklumat selanjutnya, boleh anda layan diri di laman RHB.

Pinjaman Boleh Dilulus Dalam Masa 5 Minit Sahaja

RHB Bank sekarang ada menawarkan pelanggan untuk memohon pinjaman peribadi dengan cepat. Permohonan boleh dilulus dalam masa yang amat singkat. Ada yang cuma ambil 5 minit sahaja untuk dapatkan pembiayaan peribadi itu.

Bekerjasama Dengan Platform Kewangan Dalam Talian

Penawaran pinjaman itu adalah diberikan dengan perkhidmatan RHB Easy-Pinjaman Ekspres melalui kerjasama dengan Loanstreet.com.my. Boleh anda dapat maklumat selanjutnya untuk memohon pinjaman tersebut dengan ikut link ini.

Selain dari Loanstreet, RHB juga bekerjasama dengan tiga lagi platform dalam talian yang lain iaitu GoBear, iMoney dan RinggitPlus untuk membekalkan perkhidmatan RHB Easy-Pinjaman Ekspres.

Semua platform ini adalah mesra pengguna di mana mereka ada menyediakan kalkulator untuk membolehkan pelanggan menyemak kelayakan pinjaman mereka dan bayaran bulanan.

Platform ini juga membantu para pelanggan untuk menguruskan kewangan mereka dengan berkesan. Pemohon mempunyai pilihan untuk mendapatkan bantuan dalam talian atau bercakap terus kepada kakitangan perkhidmatan pelanggan.

Sebaik sahaja permohonan pinjaman mereka diluluskan, pengguna boleh melawat ke mana-mana satu daripada 35 Pusat Jualan RHB atau 23 Sales Hub yang telah mereka pilih sebelum permohonan untuk teruskan pengurusan. Mereka perlu ingat untuk membawa kad pengenalan bersama untuk menyelesaikan proses dan mengumpul pinjaman peribadi dari bank itu.

Peringatan Untuk Anda

Apa yang perlu diingati adalah, walaupun anda boleh mendapat kelulusan yang cepat dengan pinjaman ini, tapi ia juga mempunyai kos dalam bentuk kadar faedah yang lebih tinggi yang perlu anda bayar balik.

Jangkakan kadar faedah adalah di antara 8.18% dan 14.52%, dengan pinjaman yang akan dibayar balik ditambah dengan kadar faedah dalam tempoh 5 tahun. Bagi sesetengah orang, pinjaman ini tidak begitu berbaloi sebab perlu bayar kadar faedah yang tinggi. Tapi jika anda memerlukan wang dalam masa yang singkat untuk perkara kecemasan, maka bolehlah anda membuat pinjaman peribadi ini.

Kelulusan untuk permohonan pinjaman peribadi anda pada hari yang sama tidak lagi menjadi perkara untuk masa lalu, sekarang banyak bank juga menawarkan perkhidmatan yang cepat lulus.

Selain daripada pinjaman peribadi RHB itu, lain bank yang boleh anda pertimbangkan untuk memohon pembiayaan adalah pinjaman dari Maybank atau anda juga boleh mendapatkan pinjaman peribadi swasta dari Bank Rakyat.

10 Comments on “Easy by RHB – Pinjaman Peribadi RHB Bank”

  1. nak apply personal loan rm2000 untuk masalah peribadi..,tapi saya tak ada slip gaji kerana gaji cash by hand.,can i apply from here..?please contack my number 0165087500.

  2. Kalau gaji saya RM1190 dan saya nak buat pinjaman RM4000 dalam masa 2tahun,adakah saya akan dapat?? Dan saya xada buat mana² loan lagi!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *