Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Easy by RHB – Pinjaman Peribadi RHB Bank

Adakah anda sedang mencari untuk mendapat perkhidmatan dari pinjaman peribadi RHB(Easy by RHB)? Marilah kita memberitahu anda semua tentang institusi kewangan ini.

Easy by RHB adalah jenama untuk simpanan wang, insurans dan pinjaman dari akaun RHB Bank. Easy by RHB brand itu dibentuk pada tahun 2009 dan ia merupakan usaha RHB Bank untuk memudahkan proses perbankan dan menjadikannya lebih mudah dan lebih cepat untuk membolehkan tugas-tugas harian perbankan dijalan dengan lancar. Tarikan utama untuk produk Easy by RHB adalah kelajuan kelulusan mereka. Mana-mana produk individu mengambil hanya 10 minit atau lebih dari memulakan permohonan sampai mendapat keputusan. Ramai orang sukakan konsep kecekapan dan kelajuan ini.

Easy by RHB

Easy by RHB

Servis Easy by RHB

Pinjaman peribadi Easy by RHB (Easy-Pinjaman Ekspres) memberi pemohon yang layak untuk pinjaman itu sehingga RM150,000, dengan tempoh bayaran balik maksimum 5 tahun. Sementara itu, produk pembiayaan ASB yang menyediakan sehingga RM200,000 dengan tempoh pembayaran balik maksimum 30 tahun. Pada masa ini, Easy by RHB tidak mempunyai apa-apa pinjaman Islam atau kemudahan kredit lain.

Maka, ini adalah berita baik bagi Rakyat Malaysia sebab kini mereka boleh memohon secara online untuk pinjaman peribadi RHB dan menerima kelulusan dalam masa 10 minit.

Syarat Pinjaman Easy RHB

Apa yang diberitahu adalah pemohon perlu memenuhi syarat yang ditetapkan oleh RHB bank iaitu pemohon perlu mempunyai pendapatan bulanan minimum sebanyak RM2,000. RHB menawarkan proses transaksi yang paling cepat dan paling lancar ketika pelanggan datang untuk memohon pinjaman peribadi.

Syarikat itu telah diiktiraf sebagai bank terkemuka untuk membantu rakyat Malaysia mendapatkan lebih banyak bagi wang pinjaman mereka bersama bank itu.

Pinjaman Peribadi RHB

pinjaman peribadi RHB

pinjaman peribadi RHB

Kadar faedah
Kadar faedah yang pelanggan boleh menikmati bermula dari 15% p.a. sampai ke 24% p.a EIR(Effective Interest Rates). Pemohon boleh menikmati kadar yang lebih baik dengan jumlah pembiayaan yang lebih tinggi.

Kos
Anda mungkin perlu membayar bayaran broker RM30 dan juga Duti Setem. Insurans Takaful akan menjadi wajib dengan pinjaman sekiranya berlaku kematian atau hilang upaya kekal. GST sebanyak 6% juga dikenakan bagi apa-apa caj perkhidmatan.

Kelayakan
Pinjaman ini boleh dimohon oleh semua Warga Malaysia yang berumur 18 tahun dan tidak melebihi umur persaraan pada akhir tempoh pinjaman. Pinjaman ini juga disediakan untuk sektor swasta manakala gaji minimum yang diperlukan adalah RM 24,000 tahunan.

Faedah
Pinjaman ini tidak mempunyai tutup tempoh (lock in period) dan canj penyelesaian bayaran pinjaman awal jika penghutang mahu menyelesaikan pinjaman lebih awal. Ini adalah baik jika anda perlukan wang sejumlah besar yang tersedia dalam masa singkat.

Dokumen yang diperlukan

Bekerja

 • Salinan Kad Pengenalan (depan dan belakang)
 • Penyata KWSP untuk bulan terbaru
 • Penyata gaji terkini (3 bulan jika pendapatan anda adalah tidak tetap)

Kerja sendiri

 • Salinan Kad Pengenalan (depan dan belakang)
 • Penyata bank 6 bulan terkini
 • Borang cukai pendapatan BE
 • Sijil Pendaftaran Perniagaan atau Borang 9, 24, 49

Jadual Bayar Balik

jadual Easy by RHB 1

jadual Easy by RHB 2

Untuk maklumat selanjutnya, boleh anda layan diri di laman RHB.

Selain daripada pinjaman peribadi RHB itu, lain bank yang boleh anda pertimbangkan untuk memohon pembiayaan adalah pinjaman dari Maybank atau anda juga boleh mendapatkan pinjaman peribadi swasta dari Bank Rakyat.

9 Comments

 1. eila naufal
 2. nurul shuhana
 3. Suria
 4. KETTY SURAYA
 5. echa
 6. Mahidin
 7. Hazrin
 8. Azlina Ahmad

Leave a Reply

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh