Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ucapan Hari Lahir dalam Islam Untuk Orang Kasih Sayang Anda

Dengan ucapan hari lahir anda mempunyai peluang untuk menjadi spontan dan lucu pada masa yang sama dan rakan anda akan menghargai kenyataan bahawa anda tidak lupa tentang hari jadi mereka. Jika anda tidak tahu apa diucapkan kepada mereka jangan panik dan biarkan kad bercakap untuk anda.

Dalam koleksi ucapan ulang tahun yang luas, anda dapat mencari semua keinginan yang anda boleh fikirkan. Hanya bersabar dan pilih ucapan ulang tahun yang menyatakan perasaan anda terhadap sahabat anda.

ucapan hari lahir

Ucapan Hari Lahir dalam Islam

Adakah anda mencari ucapan selamat hari jadi untuk orang yang anda sayangi? Anda boleh mendapati beberapa ucapan dan ayat hari lahir keagamaan dan rohani untuk anak lelaki, anak perempuan, ibu, bapa, sahabat, isteri, suami, kakak, abang atau kekasih.

Boleh anda pakai contoh di bawah untuk mendapatkan idea untuk memberikan ucapan hari lahir Islam yang hebat untuk seseorang yang anda kasih dan sayang.

Untuk Isteri

 • Saya tidak mempunyai hadiah yang lebih baik untuk memberi anda pada hari istimewa ini selain daripada cinta saya yang tidak berkesudahan. Semoga Allah SWT memberikan anda kesihatan dan rezeki yang baik seperti usia yang tambah ke kehidupan anda!

Untuk Suami

 • Sayang, anda kelihatan lebih manis tahun demi tahun. Kehidupan tanpa kamu akan menjadi tidak bernilai, dan saya berdoa agar Allah memberikan kita bertahun-tahun bersama tanpa kesedihan. Semoga Allah menempatkan kamu di kalangan orang-orang yang saleh sambil terus bertambah dalam fikiran dan semangat. Aku cinta mu!

Untuk Sahabat

 • Salam sejahtera kepada sahabat yang luar biasa. Semoga Allah memenuhi hari jadi anda dengan cinta, kedamaian, dan kebahagiaan! Semoga anda meraikan dengan bahagia!

Untuk Kakak atau adik

 • Selamat hari lahir yang ikhlas diucapkan dari hati saya untuk anda pada hari istimewa anda. Semoga Allah memberimu kebaikan-Nya di dunia dan di akhirat ini!

Untuk Abang

 • Anda telah menjadi inspirasi kepada saya, abang. Saya berdoa Allah memberi ganjaran kepada kamu dengan berlimpah untuk segala yang kamu lakukan untuk saya. Anda layak mendapat perhatian dan kehormatan untuk hari ini. Semasa anda menikmati hari jadi anda hari ini, saya harap anda akan menikmati lebih banyak tahun yang lebih cantik dan makmur.

Untuk Ibu

 • Saya berikan kepada Allah, Yang Maha Pemurah dan Maha Penyayang, kemuliaan, kehormatan, dan penyembahan untuk kebaikan dan kemurahanNya terhadap kehidupan ibuku sambil menambah umur di Bumi. Saya harap anda hidup dengan lama, kemakmuran, dan dalam keadaan yang sihat.

Untuk Bapa

 • Terima kasih kerana menjadikan saya seorang anak yang bangga. Semoga ayahanda diberikan lebih banyak tahun di Bumi ini, dan memberi ayah banyak masa untuk memenuhi semua impian ayah! Saya harap hari istimewa ayah dipenuhi dengan banyak keseronokan, kebahagiaan, dan kebaikan.

Untuk Kekasih Perempuan

 • Selamat hari jadi sayang. Anda merupakan orang yang paling saya cinta. Anda juga kegembiraan saya yang paling besar, keghairahan saya yang paling hebat dan pengembaraan saya yang paling memuaskan. Saya rasa amat bersyukur untuk mendapatkan teman wanita yang paling bagus di dunia.

Untuk Kekasih Lelaki

 • Bahu mu seperti rumah saya, di mana saya mendapat keamanan dan kekuatan untuk hidup. Selamat Hari Jadi kepada orang yang penuh dengan keselesaan.

Untuk Semua Orang

 • Semoga anda mempunyai hari jadi yang indah. Saya harap setiap hari anda dipenuhi dengan banyak cinta, ketawa, kebahagiaan dan kehangatan cahaya matahari.
 • Anda adalah seorang yang layak untuk mendapat apa yang terbaik untuk kehidupan anda. Semoga perayaan hari jadi anda akan menjadi sangat hebat seperti anda. Selamat hari lahir.
 • Semoga hari lahir anda membawa anda apa sahaja yang anda mahu. Anda berhak mendapat kebahagiaan, cinta dan yang paling penting, bersenang-senang pada hari istimewa anda.

Jadi, lain kali jika ingin dapat ucapan selamat hari lahir yang paling bagus, apakata anda jangan gunakan perkataan happy birthday itu lagi. Pakailah perkataan yang penuh dengan kemanisan dan bernilai supaya orang yang terima akan hargai dan diingati dalam hati mereka buat selama-lamanya.

Artikel berkaitan:
Niat dan Cara Mandi Wajib Untuk Lelaki dan Perempuan

Leave a Reply