7 Top Promosi Kad Kredit Di Malaysia Untuk Penggunaan Ke Luar Negara

Pelancongan adalah menarik tetapi ia boleh jadi sesuatu rekreasi yang menakutkan dan mahal. Untuk memberikan pengunjung mendapat pelancongan yang menenangkan hati, kami telah menjalankan penyelidikan dan mendapati ada 8 kad kredit di Malaysia yang boleh anda ambil perhatian jika anda seorang peminat pelancongan. Kad-kad kredit mempunyai beberapa faedah dan promosi yang berbaloi yang menjadikan anda lebih mudah untuk mendapatkan penerbangan ke luar negara.

pendapatan kredit kad

1. Lounge Lapangan Terbang Percuma

airport lounge

1a. UOB PRVI Miles Visa Signature – Tungguan mewah setiap bulan

Jika seperti kebanyakan orang, anda membuat perjalanan kurang daripada 12 kali dalam setahun, UOB PRVI Miles Visa Signature membolehkan anda untuk mengakses Plaza Premium Lounge sekali setiap bulan (12 kali dalam setahun!). Selain itu, anda juga akan dapat mendapat mata sehingga 5x lebih apabila anda membuat apa-apa perbelanjaan yang layak di luar negara dalam berbagai kategori perbelanjaan termasuk hotel, syarikat penerbangan dan agensi pelancongan.

Maklumat kad kredit dan cara permohonan: UOB PRVI Miles Visa Signature

UOB PRVI Miles Visa
Foto kredit: UOB

1b. Kad Kredit American Express Platinum – Akses ke lounges di seluruh Malaysia

Tiada lagi duduk tanpa tujuan menunggu di pintu masuk pesawat! Dengan Kad Kredit American Express Platinum, anda akan menikmati akses percuma ke Plaza Premium Lounge di KLIA, KLIA2, Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi, Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang, Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching dan Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu, Lapangan Terbang Senai Johor – semua yang anda perlu lakukan adalah untuk mengemukakan kad kredit anda.

Maklumat kad kredit dan cara permohonan: American Express Platinum Credit Card

american express credit card

Foto kredit: Maybank

1c. Maybankard World MasterCard – Membuat perjalanant seperti VIP

Jika kita terpaksa memilih satu kad untuk perjalanan seperti VIP, Maybankard World MasterCard merupakan kad yang diperlukan! Dapatkan 5X Treats Airmiles untuk setiap RM 2 dibelanjakan di dalam negara dan mendapatkan mata yang sama pada setiap RM1 yang dibelanjakan di luar negara. Setelah mendapat kelulusan kad, anda akan menerima 50,000 bonus Treats Airmiles (bersamaan kira-kira 7,800 batu penerbangan Malaysia Airlines) sebagai sambutan anda ke dalam program ini! Lebih penting lagi, anda akan mempunyai akses yang tidak terhad kepada lebih 680 Priority Pass Lounge di seluruh dunia jadi anda boleh pergi perjalanan dengan yakin dan gaya. Faedah lain termasuk Kad Ahli Hilton Premium Club untuk kadar bilik yang istimewa dan diskaun makan, serta yuran hijau percuma unutk beberapa kelab golf terbaik di Malaysia dan Singapura.

Maklumat kad kredit dan cara permohonan: Maybankard World MasterCard

maybankardFoto kredit: Maybank

2. Travel Insurance Percuma

travel insurance
2a. Hong Leong MATTA Platinum Visa – Untuk perjalanan tanpa risau

Jika kad kredit yang anda ingin dapat adalah satu kad yang meliputi segala-galanya, Hong Leong MATTA Platinum Visa mungkin adalah kad yang paling sesuai untuk anda! Bukan sahaja anda akan mendapat 1X Mata Ganjaran untuk setiap RM1 yang dikenakan kepada kad anda di dalam dan luar negara, anda juga akan diberikan bonus rebat 1% secara tunai setiap kali anda berbelanja di luar negara (sehingga RM 100 tunai rebat setiap bulan). Apa yang lebih penting lagi, setiap kali anda membayar tambang penuh untuk penerbangan anda ke kad ini, anda akan layak untuk insurans kemalangan penerbangan percuma dan faedah kesulitan sehingga RM 1.7 juta. Anda juga akan diberi pampasan atas kesulitan perjalanan seperti kelewatan penerbangan, kehilangan bagasi atau terlepas sambungan setiap kali anda membuat penerbangan dengan kad ini.

Maklumat kad kredit dan cara permohonan: Hong Leong MATTA Platinum Visa

hong leong credit card

Foto kredit: Hong Leong

2b. American Express Platinum Credit Card – Lindungi beli-belah anda

Buat bayaran tambang pernerbang anda dengan Kad Kredit American Express Platinum dan anda secara automatik akan menikmati perlindungan insurans percuma sehingga RM 1 juta. Ini termasuk kesulitan perjalanan seperti terlepas sambungan, kelewatan bagasi, kehilangan bagasi dan kelewatan penerbangan. Selain itu, anda juga akan dilindungi ke atas pembelian runcit anda – sehingga RM 20,000 setiap item dan RM 150,000 setiap tahun kalendar. Keluar dan buat penerbangan tanpa rasa takut sekarang!

Maklumat kad kredit dan cara permohonan: American Express Platinum Credit Card

amex platinum

2c. AmBank World MasterCard – Ahli keluarga dapat insurance juga

Melancong dengan ketenangan fikiran apabila anda membayar tambang penuh tiket penerbangan anda dengan AmBank World MasterCard. Komprehensif RM 2 juta insurans penerbangan akan meliputi pemegang kad dan ahli keluarga mereka yang berterbang bersama dalam perjalanan yang sama. Pembelian peribadi anda juga akan diinsuranskan sehingga RM50,000 atas kecurian dan kerosakan akibat kemalangan, dengan syarat ia adalah dalam tempoh 30 hari dari tarikh pembelian. Juga anda akan mendapat keahlian Hilton Premium Kelab secara percuma, dan menikmati keistimewaan golf eksklusif!

Maklumat kad kredit dan cara permohonan: AmBank World MasterCard

ambank world master card

Foto kredit: AmBank

3. Pertumpangan Limousine Lapagang Terbang Percuma

airport limousine

3a. Citibank PremierMiles Visa Signature – Nikmati penumpangan kereta balik rumah dengan percuma

Bagaimana akses tanpa had ke Plaza Premium Airport Lounge terpilih di Malaysia, Singapura, Hong Kong dan China? Bagaimana jika kita memberitahu anda kad kredit di Malaysia boleh memberikan anda semua ni, termasuk juga penumpangan lapangan terbang percuma dari KLIA? Apa yang anda perlu lakukan adalah dengan menggunakan kad kredit anda tiga kali (pembelian berasingan) di luar negara dan anda akan dapat menikmati penumpangan limusin percuma dari lapangan terbang ke rumah anda. Citibank PremierMiles Visa Signature juga membolehkan anda mendapat 1 PremierMiles untuk setiap RM 3 dibelanjakan di dalam negara dan 2 PremierMiles untuk setiap RM 3 (dalam perbelanjaan setara) apabila berbelanja dalam mata wang asing.

Maklumat kad kredit dan cara permohonan: Citibank PremierMiles Visa Signature

citibank premium

Foto kredit: Citibank

4. Manfaat Untuk Penerbangan

air asia flight

4a. AirAsia-Citibank Platinum Visa – Untuk peningkatan kelas bisnes

Adakah anda selalu membuat penerbangan dengan Air Asia? AirAsia – Citibank Platinum Visa membolehkan anda untuk mengumpul sehingga sebanyak 3 Kredit AirAsia bagi setiap RM1 yang dibelanjakan untuk pembelian runcit tempatan dan luar negara (kecuali petrol). Anda juga akan dapat menikmati keistimewaan penerbangan terpilih seperti peningkatan AirAsia X Business Class, makanan dalam penerbangan, pilihan tempat duduk dan juga mendapat manfaat daripada tambang eksklusif. Apa yang anda perlu lakukan untuk menikmati naik taraf kelas perniagaan percuma yang disediakan adalah untuk membentangkan kad anda di kaunter perkhidmatan AirAsia X untuk tahu sama ada terdapat tempat duduk kosong. Pemegang kad juga ada peluang untuk menikmati sehingga 6 makanan percuma dalam penerbangan dan dua baucar Pick-A-Seat.

Maklumat kad kredit dan cara permohonan: AirAsia-Citibank Platinum Visa

airasia citibankFoto kredit: Citibank

Artikel berkaitan:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *