Perkara Yang Perlu Dipertimbangkan Ketika Membeli Kolam Renang Bayi

Kolam renang bayi adalah kolam alternatif yang terbaik berbanding dengan kolam renang konvensional. Terdapat beberapa kebaikan yang boleh anda dapat dengankolam renang bayi itu.

Kebaikan Yang Boleh Anda Dapat

Bukan saja kolam tu boleh diperolehi dengan harga yang murah, ia juga mudah untuk dipasang.

Apa yang perlu anda buat adalah anda cuma perlu ambil sikit masa saja untuk menyediakan dan mengembangkan kolam mainan bayi berbanding dengan ia akan mengambil banyak hari untuk anda memanggil pekerja datang ke rumah anda dan menubuhkan satu kolam renang di luar rumah anda.

Anda boleh dapat kolam renang anak dengan harga dalam beberapa puluh sampai beberapa ratus saja berbanding dengan pasang kolam renang di luar rumah anda yang boleh kos anda beberapa ribu sampai berpuluh ribu.

Kolam mandi plastik untuk bayi adalah kolam yang anda perlu mengembung atau meniup untuk kembangkannya. Inilah sebabnya mengapa lain-lain jenis kolam bayi juga dipanggil sebagai tiupan kolam.

Kolam ni boleh digunakan sebaik sahaja ia dipenuhi dengan air yang mencukupi. Kolam mandi bayi biasanya dibekalkan dalam pelbagai jenis bentuk, warna, dan reka bentuk yang sesuai untuk kanak-kanak.

Kolam ini juga boleh didapati dalam pelbagai saiz dan kedalaman yang sesuai untuk semua peringkat umur. Terdapat juga kolam renang plastik untuk bayi dan kanak-kanak. Terdapat juga kolam mainan yang lebih besar untuk seisi keluarga menikmati.

Ciri-ciri Yang Perlu Anda Tahu

Jika anda sedang mencari kolam bayi, carilah kolam yang mempunyai ciri-ciri baik dan selamat untuk dipakai oleh anak anda. Ia mesti cetek demi keselamatan bayi anda. Ia juga kena berwarna-warni untuk merangsang imaginasi bayi anda.

Selain daripada tu, ia mesti datang dengan alat tiupan angin dan aksesori berkenaan. Ia juga mesti mempunyai lubang kembung dan kanopi untuk melindungi bayi anda daripada haba langsung matahari.

Beli Kolam Yang Lebih Tahan

Bagi kanak-kanak kecil yang lebih aktif dan melulu, anda perlu beli kolam renang anak yang lebih tahan lama, saiz yang lebih besar, cetek tapi cukup ruangan yang membolehkan kanak-kanak berenang, dan mencari kolam yang dibina dengan mainan tiupan angin.

Selain daripada itu, boleh juga anda pertimbangkan untuk dapatkan kolam yang mempunyai slaid jadi kanak-kanak akan menikmati bermain dengannya selain daripada berenang.

Bagi kanak-kanak yang lebih besar, anda perlu beli kolam yang mempunyai saiz yang lebih besar dengan kedalaman renang yang sesuai untuk ketinggian anak-anak anda.

Ia juga mestilah boleh tahan lama dan harus datang dengan slaid kolam mainan supaya anda tidak perlu lagi membelikannya berasingan yang akan tambahkan kos perbelanjaan anda.

Sekarang terdapa banyak laman-laman online yang boleh anda dapat banyak kolam bayi yang ditawarkan dengan harga yang berlainan.

Harganya boleh berbeza dari RM20 sampai ke RM500 tertaruh kepada apa jenis dan saiz kolam renang bayi yang anda ingin beli. Jadi jika anda berminat, bolehlah semak di gambar untuk kolam berkualiti yang kami mengesyorkan.

Anda boleh cari portal shopping yang popular untuk mendapatkan kolam renang ini seperti di Lazada atau Shopee.

kolam renang bayi

kolam mainan

kolam mandi bayi

kolam renang baby

kolam renang bayi

kolam renang plastik

kolam mandi plastik

kolam bayi

kolam mainan

kolam renang baby

kolam renang anak

kolam mandi bayi

swimming pool accessories

kolam renang bayi murah

Dapatkan Kolam Renang Bayi Dengan Harga Murah

Crystal Kolam Renang Bayi

Kolam renang bayi kembung merupakan satu mainan bayi yang sempurna untuk kanak-kanak bermain di luar rumah tanpa perlu ibu bapa membawa mereka ke kolam renang awam yang boleh menghabiskan banyak masa dan wang.

Kos yang anda kena bayar cuma pembelian satu kolam mainan anak yang murah. Ini adalah cara yang baik untuk kanak-kanak main air dan untuk ibu bapa tahu samada kolam bayi tu akan sentiasa dipakai oleh kanak-kanak atau tidak supaya tidak sia-siakan wang mereka.

Selain daripada jimat wang yang banyak dengan pembelian kolam bayi dengan harga yang murah, ia juga adalah satu cara yang baik bagi keluarga yang mempunyai ruang yang kecil sebab anda boleh meletakkan kolam dengan mudah di mana tempat yang sesuai sahaja.

Persediaan dan penyimpanan kolam tu amat cepat dan mudah. Anda boleh mengempiskan dan menyimpannya jika anda memerlukan penggunaan keseluruhan kawasan anda untuk aktiviti yang lain.

kolam renang bayi

Dengan beli kolam renang bayi murah, anda boleh memilih bila anda ingin mempunyai kolam untuk mainan air bagi kanak-kanak dengan segera. Anda tidak paya tunggu sampai hujung minggu untuk membawa mereka ke kolam renang awam.

kolam bayi murah

kolam mainan anak

Terdapat 2 saiz yang boleh anda pilih:

120cm:
Ukuran kolam bayi 120cm (diameter) x 40cm(tinggi).
Di bahagian dasar kolam itu terdapat bubble-bubble yang jadi empuk untuk sokongan pool.

90cm:
Ukuran kolam bayi 90cm (diameter) x 40cm(tinggi).
Di bahagian dasar kolam itu terdapat bubble-bubble yang jadi empuk untuk sokongan pool.

Baca juga:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *