Web Analytics

Ziarah Ke Masjid Brunei Danau Tok Uban

Masjid Brunei Danau Tok Uban

Selepas setahun lebih akhirnya saya akan ke Masjid Brunei Danau Tok Uban sekali lagi pada 18 Disember 2012 nanti. Kali ini saya akan membawa seorang rakan yang jauh datang dari Brunei dengan ditemani oleh sepupunya. Dah rasa macam pemandu pelancong tak bertauliah pulak hehe. InsyaAllah, kalau tak ada aral dapatlah kami ke sana. Semalam dah … Read more

Apa Yang Perlu Tahu Sebelum Homeschooling Anak Anda Di Malaysia

homeschooling

Selama ini, kebanyakan ibu bapa di Malaysia rasa sangat kecewa dengan sistem pendidikan di negara ini. Dan dengan platform sosial media di hujung jari kita, kita sedar sistem pendidikan meninggalkan banyak bidang yang perlu dipertingkatkan. Antara kekecewaan mengandungi penggunaan sukatan pelajaran Bahasa Inggeris / BM dan percanggahan dalam Sejarah, sistem kita seolah-olah patah. Dan sebagainya, … Read more

Coretan Pelajar Marhaen Yang Tidak Punya Apa-apa

ilmu pengetahuan

Semalam saya hadiri kelas Ustaz K. untuk subject Islamic. Kelas start pukul 8 malam. Seperti biasa, semasa saya menarik daun pintu untuk masuk, saya dengar Ustaz K rancak bercakap tentang isu hot di Malaysia. Saya dah agak. Ustaz K. ni kalau masuk kelas die, hampir 70% masa dalam kelas habis borak pasal benda di luar … Read more

Kenali Kolej Teknologi Timur KTT Sepang

Kolej Teknologi Timur

Entry ini ditulis pada bulan Ramadhan yang mulia. Jadi nak tanya sikit, pergi tak terawih tadi? Aku tak pergi tadi. Sudah mula rindu buat malam pertama. Ada 25 malam lagi. Ahakss. Ok. Dalam entry ini aku nak membawa korang mengenali latar belakang kolej teknologi timur KTT yang terletak di Sepang. Basically, KTT adalah sebuah kolej … Read more

Cara Paling Efektif Belajar, Ikut Buku Atau Trial And Error

Big Box of Art

Salam hari Isnin, pastinya hari isnin ni ramai mereka yang bekerja akan menghidapi sindrom ‘Monday Blues’, tapi nak buat macam mana, tugas dan tanggungjawab perlu diberi keutamaan. Lewat petang semalam saya menerima email dari seseorang bertanyakan bagaimana cara untuk belajar wordpress design atau themes. Pengirim email tersebut juga bertanyakan sama ada saya ada sediakan kelas … Read more

Asal Usul Roti John

roti john

Terdapat banyak makanan yang sedap yang dibekalkan pada masa bulan puasa. Sepanjang bulan puasa ni antara makanan yang amat laris dan sentiasa dicari oleh ramai orang adalah roti john. Sebut sahaja nama roti john pastinya ada ramai orang yang sudah mengenali makanan ini dan merasainya. Bro mijie juga pernah membuat entry khas berkaitan roti john … Read more

Bebeh 70 Just Ain’t Enough

kaki pecut

Mungkin ramai pengguna jalan raya yang boleh menarik nafas lega berikutan langkah Kerajaan untuk mengkaji semula pelaksanaan saman ekor baru-baru ini, harapnya kelonggaran tersbut tidaklah pula diambil kesempatan oleh para ‘kaki pecut’. Kaki pecut ni pun sebenarnya sukar dijangka kriteria orangnya, boleh berlaku kepada semua pemandu tidak kira umur, jantina, tahap pendidikan mahupun taraf kekayaan. … Read more

Siri Authority Backlinks untuk SEO: Episode 1

wikipedia dead link

Atas permintaan yang memberangsangkan, saya dah update blog post ni untuk dapatkan results yang lagi power! Semua orang nak dapat authority backlinks untuk dari trafik dari SEO. Tapi tak ramai yang tahu caranya. Saya tak nak intro panjang-panjang sangat, buang masa. Ini cara nak dapatkan backlinks dari Wikipedia: Kenapa Wikipedia? Kurang bijak soalan tu. Kalau … Read more