Web Analytics

Cuti-Cuti di Melaka

kapal portugis

Dengan mengunjungi ke Melaka, saya jadi ingat dengan sejarahnya. Tempat ini merupakan sebuah tempat yang sangat penting di masa itu dan sekarang pun juga tetap penting dan memiliki nilai sejarah yang tinggi. Hari ke 2 kami masih lagi berada di Melaka. Kali ni masa untuk saya pergi bersiar-siar sambil bawa anak-anak melihat Bandaraya Melaka. Memang … Read more Cuti-Cuti di Melaka

Tempat Pelancongan dan Makan Yang Menarik di Penang

tempat menarik di penang

Salam kepada semua pengunjung. Di dalam entry ini saya rumuskan beberapa tempat menarik di Penang yang sering pengunjung dari dalam dan luar negeri lawat ketika bercuti ke sana. Saya tidak pernah menjejakkan kaki ke Pulau Pinang sebelum ini, manakala untuk isteri saya ianya buat kali kedua, namun sebelum ini isteri saya pergi ke Pulau Pinang … Read more Tempat Pelancongan dan Makan Yang Menarik di Penang

Hotel De Art Shah Alam – Cantik, Murah dan Selesa

Hotel de Art di Shah Alam

Siapa yang tidak teruja bila diberi peluang menginap di hotel lain dari yang lain. Hotel De Art Shah Alam sememangnya layak mendapat gelaran “Malaysia’s 1st ART themed hotel”. Kalau dilihat dari luaran nampak biasa-biasa sahaja. Tetapi apabila menjejak kaki ke ruang lobi, perkataan pertama saya adalah WOW!. Walaupun ruang lobi agak kecil, tetapi sangat cantik … Read more Hotel De Art Shah Alam – Cantik, Murah dan Selesa

Percutian Murah ke Bali, Indonesia

Kedai Makanan di Bali

Bercuti ke Bali adalah salah satu impian kebanyakan dari kita. Tujuan bercuti adalah untuk berbulan madu, berehat, meraikan ulang tahun perkahwinan, bersantai bersama keluarga dan juga atas tujuan lain. Bagi yang kali pertama nak bercuti, mungkin ada sedikit masalah dari segi penginapan, transport, makanan halal dan informasi tempat menarik untuk dilawati. Kebanyakan dari kita, mencari … Read more Percutian Murah ke Bali, Indonesia

Panduan Membuat Perancangan Sebelum Bercuti

pergi bercuti

Perancangan sebelum bercuti adalah penting bagi anda untuk melancarkan segalanya dari A hinggalah ke Z. Pastinya saya sudah merancang awal-awal lagi bercuti bersama keluarga. Memang banyak benda yang perlu kita uruskan sebelum cuti panjang. Plan kena bincang dengan orang rumah dan semua benda perlu disiap dengan sempurna. Kalau ada budak-budak lagilah pening sebab lagi banyak … Read more Panduan Membuat Perancangan Sebelum Bercuti

Ops Burung Turki – Taman Burung Kuala Lumpur

taman burung kuala lumpur

Hari Ahad datang lagi, seperti biasa aktiviti menembak diteruskan lagi bagi memantapkan lagi skill menembak. Seperti biasa, patner in crime turut sama hehehe. Kalau dah ada DSLR tu simpan boh dalam almari pun tak guna juga. Kena rajin pergi outing sambil belajar dari kesalahan yang kita lakukan semasa mengambil gambar subjek. Bukan senang juga ambil … Read more Ops Burung Turki – Taman Burung Kuala Lumpur