Web
Analytics

Jadikan Jubah Muslimah Anda Sesuai Pakai di Musim Panas


Musim panas bermakna anda akan senang berpeluh dan perlukan jubah muslimah yang selesa untuk dipakai buat seluruh hari. Belian jubah yang sesuai boleh menyebabkan anda membelanja wang yang banyak.

Bagaimana jika anda tidak mempunyai wang tambahan untuk pembelanjaan dalam pakaian buat tahun ini? Nah, boleh anda semak almari anda dan anda akan mendapati banyak pakaian musim panas. Apa yang anda perlu buat adalah cuma kerja semula mereka sedikit.

Reka Bentuk Yang Berlainan

Banyak reka bentuk jubah muslimah boleh dijadikan pakaian musim panas dengan sedikit penyesuaian kena buat di sini. Salah satu cara yang cepat untuk membuat pakaian yang selesa adalah dengan pemotongan lengan dan megubahsuainya dengan kain chiffon.

Gunakan pita untuk mengikat sekeliling lengan. Atau, potong lengan panjang untuk jadikan lengan pendek. Anda juga boleh berasingkan lengan pendek, dan mengepung setiap sisi untuk memberikan sarung yang comel yang mempunyai aliran bagi kelihatan.

fesyen jubah muslimah

Jubah muslimah panjang panjang boleh dipotong untuk jadi pendek sikit dan dikelilingi untuk menjadikan pakaian yang lebih sejuk dan selesa. Cuba penyudah tepi yang berbeza untuk membuat setiap pakaian unik.

Pakaian di bawah lutut boleh dipotong menjadi lebih pendek di satu pihak dari yang lain. Mula pada atas mengepung di satu pihak dan dipotong pada satu sudut yang tertentu untuk mencapai tahap yang lebih tinggi di sebelah yang bertentangan.

Kelihatan baru untuk jubah ini amat jelita untuk baju yang dipasang. Anda boleh memberikan jubah kelihatan lebih cantik dengan memulakan jahitan di sebelah dan memotong ke atas, kemudian ke bawah, kemudian kembali ke atas, kemudian ke bawah, semua jalan di sekitar. Ini kelihatan koyak adalah hebat pada jubah penuh.

Anda boleh mendapatkan sesuatu pakaian yang mempunyai sejuk di belakang dengan mengurangkan kain apabila buat jahitan untuk jubah muslimah anda. Anda boleh jahitkan tambahan zip di belakang untuk menyenangkan tanggalan baju.

Bagi pakaian itu tidak mempunyai zip di belakang, anda boleh menggunakan templat, mangkuk dari almari, atau apa-apa bentuk lain yang akan menjadikan corak yang baik. Lukis di sekitarnya dan memotong bentuk yang keluar dari belakang pakaian.

Jahitkan bentuk pakaian yang dipotong keluar ke pakaian musim panas lain dan ia akan menjadikan jubah muslimah yang indah dan baru bagi anda.

Hasilan Pakaian Yang Selesa Dipakai

Pakaian bersatu dengan serta-merta sejuk apabila anda mengurangkan kain pada bahu dan lengan. Walaupun reka bentuk ini tidak akan mempunyai hasilan yang baik untuk pakaian yang mempunyai zip atau butang di belakang, tetapi ia adalah sesuai untuk pullovers.

Meletakkan pakaian luar rata dan memotong lurus seberang di bawah satu ketiak jahitan ke bahagian bawah yang bertentangan. Letakkan elastik untuk memegang pakaian. Menghiasi tepi atas dengan pita, renda, atau meninggalkan ia jadi plain saja. Selepas jahit, anda boleh menambah tanggapan kepada korset, seperti butang atau busur kecil.

Musim panas memerlukan pakaian yang lebilh sejuk dan selesa untuk dipakai tetapi anda tidak perlu mempunyai pembelanjaan yang besar untuk mendapatkan reka bentuk yang anda suka. Melihat melalui almari pakaian anda dan memilih beberapa keping, kemudian merebut gunting untuk jadikan jubah muslimah baru anda.

13 Cara Untuk Tahu Anda Berpakaian Dengan Hebat

1) Pujian pada pakaian anda lebih mingguan daripada dua kali setahun.

2) Anda tidak perlu mempunyai perasaan keterlaluan, atau tidak cukup hebat, atau terlalu aneh berpakaian untuk menghadiri sesuatu upacara.

3) Kawan-kawan anda cenderung untuk bertanya anda di mana anda membeli baju, dan kemudian membeli baju yang sama dengan anda.

4) Anda boleh meringkaskan gambaran gaya pakaian anda dalam 3 perkataan.

5) Anda sentiasa mempunyai setiap kot item-parit, pam harimau, pakaian hitam, dan lain-lain yang menjadi senarai pakaian yang mesti ada.

6) Anda menjumpa tukang jahit anda lebih daripada menjumpa rakan-rakan rapat anda.

7) keluarga dan rakan-rakan anda meminta anda untuk membawa mereka membeli-belah atau mengajar gaya pakaian untuk mereka menghadiri acara-acara penting.

8) Kamu sering dihenti di jalan oleh wanita lain untuk bertanya anda di mana boleh mereka mendapatkan baju yang anda memakai.

9) Orang melihat Instagram baju anda untuk mendapat inspirasi pakaian.

10) Walaupun pada hari-hari di mana anda merasakan anda tiada apa-apa baju untuk memakai tetapi anda masih mampu untuk membuat sesuatu daripadanya.

11) Anda boleh melihat gambar-gambar diri anda daripada tiga bulan lalu atau tiga tahun yang lalu dan masih suka melihatnya.

12) Keluarga anda merasakan anda “mustahil” untuk membeli sesuatu pakaian yang sesuai kerana cita rasa anda adalah sangat bergaya.

13) Anda tidak perlu menghabiskan banyak wang untuk membuat sesuatu kenyataan. Mata anda yang terlatih melayani anda dengan baik di sebuah butik yang menjual baju dengan murah tetapi anda masih boleh mewujudkan gaya anda sendiri.

Telekung Reehans Pilihan Muslimah

Telekung Reehans Pilihan Muslimah semakin dikenali ramai setelah syarikatnya telah menganjurkan kontest yang mendapat penyertaan yang ramai daripada blogger Malaysia. Ini satu penjenamaan yang terbaik untuk mempromosikan telekung terbaru mereka. Mereka telah mengunakan satu tagline yang amat menarik iaitu, “Ibadat Selesa, Insha Allah Hidup Ceria”.

Telekung Reehans Pilihan Muslimah

Butik Reehans Telekung sudah semakin dikenali ramai. Sebuah syarikat Bumiputera yang beragama Islam, telah diinovasikan oleh Reehans Telekung. Butik ini telah membuka di Alor Star, Kedah pada bulan Jun 2015 yang lalu. Kini telah mempromosikan telekung mereka di dalam satu kontest yang besar khas untuk blogger Malaysia.

telekung

Jika berminat untuk serktai kontest ini bolehlah layari di Telekung Reehans Pilihan Muslimah yang dikelola oleh Hasrul Hassan dan dianjurkan oleh Reehans Telekung. Hadiah yang mereka tawarkan amat lumayan, rugi jika tidak menyertainya.

Pelbagai Koleksi Telekung Terdapat Di Reehans Telekung

Diantara koleksi yang terdapat di Reehasn Telekung adalah “Telekung Reehans Nur”, “Telekung Reehans Rania” dan “Telekung Reehans Balqis”.

Kain Telekung Reehans sangat eksklusif dan diperbuat daripada benang yang bermutu tinggi, fabrik yang yang terbaik dan terpilih iaitu English Cotton dan Italian Velentro. Ia direka khas untuk keselesaan kepada pemakainya. Ia sangat sesuai untuk mengerjakan ibadah dan medirikan solat lima waktu.

Telekung Reehans juga boleh dibuat hadiah, hantaran untuk perkahwinan, hantaran di majlis pertunangan, hadiah hari lahir, hadiah sambutan ulangtahun perkahwinanan dan sebagainya.

Ada pelbagai warna, corak, bentuk, corak bunga yang dihasilkan untuk kaum muslimah. Diantara warna yang terdapat pada Telekung Reehans adalah warna dusty pink, grey, light white, mint blue, purple violet, green ocean, vanila cream dan banyak lagi. Wanra sebegini memang disukai oleh kaum muslimah, leboh lagi ketika menghadiri diri di majlis perkahwinan.

Boleh dapatkan di butik mereka untuk bahagian tempahan atau pembelian di bawah:

Di Alamat:
814-B, LORONG TUANKU MOHAMAD,
JALAN PERSIARAN SULTAN ABDUL HAMID,
05050, ALOR STAR KEDAH,
MALAYSIA

Jangan lupa dapatkan Telekung Reehans Pilihan Muslimah sempena dengan Hari Raya Haji yang akan menjelang tidak lama lagi.

Baca juga:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Content