Pinjaman Peribadi AEON Credit

Dalam situasi pasaran semasa, setiap orang pun macam kekurangan wang untuk menyara hidup setiap hari.

Oleh itu, kebanyakan daripada kami memerlukan perkhidmatan kredit seperti AEON yang memberi anda pinjaman dengan proses yang mudah. Prosedur untuk memohon bukan rumit sangat dan anda boleh dapat pinjaman tersebut dengan cepat sekiranya anda layak.

Sejarah Tentang AEON

AEON Credit Service (M) Berhad (AEON Credit atau Syarikat) telah diperbadankan pada 6 Disember 1996 dan telah ditukar menjadi sebuah syarikat awam berhad pada 9 Februari 2007. Syarikat ini disenaraikan di Pasaran Utama Bursa Malaysia Securities Berhad pada 12 Disember 2007.

AEON Credit memulakan operasi pada tahun 1997 dengan menyediakan skim Bayaran Mudah untuk membeli barang tahan lama pengguna melalui peniaga runcit serta kedai rantaian yang dilantik. Sekarang, AEON juga memasuki ke bidang kewangan dengan menawarkan pinjaman wang kepada pengguna.

pinjaman peribadi aeon credit
pinjaman peribadi aeon credit

Pembiayaan Peribadi AEON

Dengan Pinjaman Peribadi AEON Credit, anda mendapat terma yang fleksibel serta kadar yang berpatutan dengan Pembiayaan Peribadi i-Tunai. Untuk mendapatkan pinjaman yang tepat untuk anda, anda boleh mencari laman web pinjaman lain dan bandingkan pinjaman peribadi AEON dengan penyedia pada masa ini.

Perincikan hasilnya dengan menyatakan jumlah yang anda ingin pinjam, tempoh pembayaran yang anda inginkan, serta pendapatan bulanan anda. Dengan perbandingan melalui laman web seperti GoBear, anda dapat memastikan di mana anda akan mendapatkan pinjaman peribadi yang direka mengikut keperluan kewangan anda.

Pinjaman Peribadi AEON Credit adalah pinjaman tidak bercagar yang berfungsi sebagai tangan bantuan apabila anda mendapati diri anda memerlukan dana dengan segera.

Sama ada bagi anda memulakan perniagaan baru dan memerlukan bantuan kewangan atau memerlukan dana untuk pendidikan anak-anak, pinjaman peribadi adalah penyelesaian yang sempurna. Dari majlis perkahwinan ke percutian, untuk perbelanjaan perjalanan ke kecemasan perubatan, pinjaman peribadi amat berguna.

Perkara-perkara penting yang perlu anda periksa mengenai pinjaman peribadi AEON Credit adalah yuran yang dikenakan dan apa yang anda perlu sediakan bila mahu memohon.

Pembiayaan Peribadi AEON iCASH

Ini adalah Pembiayaan Peribadi AEON adalah sangat serupa dengan pinjaman peribadi CIMB yang senang di luluskan dan pembayaran balik fleksibel. Pembayaran pada kadar keuntungan bulanan yang rendah sehingga 7 tahun!

Keperluan

Bagi memohon kewangan peribadi di sini terdapat beberapa kriteria asas untuk dipenuhi:

  • Pinjaman hanya boleh di mohon oleh warganegara Malaysia sahaja.
  • Pendapatan minimum RM 1,000 diperlukan.

Dokumentasi

Manfaat

Manfaat permohonan dengan AEON ialah anda akan menikmati kadar keuntungan dengan:

  • Pemegang Kad Kredit AEON: 0.8% – 1.2% sebulan
  • Kad AEON Express: 0.84% – 1.2%
  • Tanpa Kad: 0.84% – 1.5%
  • Permohonan pinjaman ini juga boleh dibuat pada hari Ahad

Maklumbalas Pelanggan

Sesetengah orang berpendapat yang AEON menyediakan pemprosesan yang sangat cepat dan ringkas dengan kadar faedah yang baik. Walau bagaimanapun, bayaran balik yang tepat pada masanya diperlukan untuk mengekalkan skor CTOS (Credit Tip Off Service) jika anda mempunyai sejarah pembayaran balik yang kurang baik.

Syarikat ini telah menjadikan prosesnya sangat mudah di mana mereka memberi anda masa yang cukup untuk membayar semula jumlah bayaran balik.

Aeon credit

Sean adalah pelanggan setia untuk AEON Finance selama 3 hingga 4 tahun dan dia telah mengambil 3 pinjaman dari AEON. Beliau baru-baru ini mempunyai pengalaman yang agak buruk dengan syarikat itu. Ianya tidak berkaitan dengan caj tambahan tetapi setiap kali dia ingin memohon pinjaman baru, dia perlu menyerahkan semua dokumen berulangkali walaupun AEON sudah mempunyai semua keterangannya ketika dia memohon pinjaman sebelumnya.

Sesetengah orang tidak menyukai cara AEON Finance yang akan mengenakan 2% yuran pemprosesan untuk setiap pinjaman yang anda ambil yang sekali lagi merupakan caj yang lebih tinggi.

Sokongan dari Pengguna

AEON Credit Service tidak mempunyai sebarang pusat penjagaan pelanggan sendiri. Ia hanya ada satu nombor darat yang disediakan dan ini merupakan satu-satunya cara untuk anda berhubung dengan syarikat mereka.

Sebaik sahaja panggilan itu disambungkan, anda mungkin tidak berasa seperti anda bercakap dengan mereka secara peribadi. Ramai orang tidak suka berurusan dengan cara begini kerana mereka fikir syarikat tidak sanggup membina hubungan baik dengan para pelanggan. Saya fikir ini adalah sisi yang AEON perlu perbaiki jika mereka ingin kekal di dalam perniagaan.

Institusi ini menyediakan pemprosesan pinjaman yang sangat pintar tanpa menyeret pemohonan anda. Di samping itu, kadar faedah dengan pinjaman ini juga munasabah.

Tetapi pembayaran tepat pada masanya adalah perlu untuk mengekalkan skor kredit anda dalam keadaan yang baik. Jika anda mempunyai pembayaran balik yang tidak tetap, kadar faedah penalti akan dikenakan atas amaun yang anda belum bayar.

Institusi ini memberikan masa yang mencukupi untuk anda buat bayaran. Jadi anda tiada alasan untuk seret bayaran anda.

2 Comments on “Pinjaman Peribadi AEON Credit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *