Pilih Fesyen Jubah Moden Terkini

Sudahkan anda bosan dengan menggeledah di pusat membeli-belah dan kedai butik untuk mencari jubah yang moden dan kontemporari? Tidak melihat apa-apa yang menarik dalam katalog?

Boleh anda cuba mencari fesyen jubah moden dan gorgeous dresses terkini secara online dan akan anda dapatkan kesemuaan desain yang anda suka. Mari baca seterusnya dan anda akan memenuhi diri anda dengan maklumat yang berguna untuk pilihan jubah anda.

Mungkin anda berfikir kerana anda mempunyai saiz besar dan tidak boleh memakai jubah muslimah fashion terkini. Ini adalah salah! Anda boleh pakai jubah tanpa jadi apa masalah pun. Sekarang ramai orang yang tinggi, berbahu lebar dan plus size, tapi almari mereka penuh dengan pakaian jubah yang besar.

fesyen jubah muslim

Jadi jika seseorang yang mempunyai keberatan 300-paun boleh berpakai jubah muslimah, anda boleh menjadi sesiapa sahaja yang anda mahu. Kita bermula dengan asas. Bayangkan saya memegang tangan anda seperti yang kita berjalan melalui butik yang penuh dengan baju fashion.

Mencari Gaya Jubah Moden Dan Unik

Bagaimanakah anda sentiasa ingin kelihatan anda jadi? Seperti ratu atau princess yang semua orang suka dekati untuk jadi kawan? Semua itu adalah mungkin apabila anda mendapatkan jubah yang sesuai.

Fikirkan tentang apa material yang paling disukai oleh anda dan itu merupakan kunci untuk mencari jubah unik and peribadi anda.

Ada yang suka sangat dengan manik, lace dan baldu. Ada juga wanita yang mahu kelihatan anggun. Ada orang lain suka kain cotton, kain lycra, kain lace atau kain chiffon. Sebenarnya terlalu banyak gaya dan material yang tidak dapat disenaraikan di sini semua!

Jangan takut untuk mempunyai impian! Satu-satu yang penting dan perlu anda memulakan adalah imaginasi anda.

Bermula Dari Asas

Pertama, jangka dengan baik untuk badan anda dan apa yang anda ingin jubah anda jadi. Jubah moden ni mesti selesa dipakai di mana-mana badan biarpun leher, dada, kaki, tangan, atau muka anda. Anda perlu mengambil ukuran anda di dada, pinggang, pinggul, bahu ke pinggang, pinggang ke kelangkang, lebar paha jika anda akan membeli seluar sekali.

Ya, bahagian ini mungkin menakutkan. Banyak di antara kita tidak mahu tahu ukuran kami. Kami suka mengurau tentang apa saiz baju kita. Tapi untuk mendapat jubah yang selesa pakai, kita kena jujur menghadapinya.

Saya cadangkan bahawa anda juga mengukur jubah muslimah kegemaran anda untuk melihat bagaimana untuk mendapatkan jubah yang terbaik untuk anda. Bukan baju yang dipakai oleh anda dulu tetapi baju yang anda sedang pakai sekarang.

Sesetengah wanita suka pakaian yang ketat dan ada ramai yang suka longgar. Apabila untuk menetapkan gaya peribadi anda, pengetahuan adalah kuasa! Apa yang istimewa baju tu yang menyebabkan anda pilihkannya? Adakah sebab warna atau potongan baju yang unik seperti princess cut?

Anda boleh pergi ke kedai buku atau cari di Internet untuk melihat gambar-gambar jubah moden yang mempunyai desain yang berlainan. Semua ni akan memberikan anda idea-idea gaya dan era. Gambar fesyen baju sebenar dan personaliti adalah lebih berguna daripada baju di katalog yang cuma boleh jadi panduan sahaja.

Bentuk Badan Anda

Menurut pakar baju, terdapat empat hingga enam jenis ukuran untuk wanita bersaiz besar.

1. Hourglass

Bentuk keseluruhan anda bengkok, punggung dan payudara anda secara mempunyai lebar yang sama. Pinggang anda ditakrifkan dengan baik, dan sekurang-kurangnya tujuh inci lebih kecil daripada dada atau pinggang anda. Anda mungkin mempunyai punggung yang bulat. Paha anda juga besar, tetapi lebih sempit daripada pinggul dan kaki anda menawan dan berkadar tipis.

2. Pear

Punggung dan paha anda adalah lebih luas daripada bahu anda. Kebanyakan keberatan badan anda berada di dalam perut, paha, dan punggung. Pinggul anda boleh meluaskan di bawah pinggang tetapi biasanya paling luas lapan inci di bawah pinggang anda.

3. Segiempat Tepat

Badan anda lurus dari atas ke bawah, dengan dada agak kecil dan sedikit atau tiada definisi pinggang. Anda mungkin mempunyai badan yang gemur dan leher sedikit pendek, tetapi anda mempunyai tangan dan kaki yang agak tipis.

4. Epal

Sebahagian besar daripada keberatan badan anda adalah di dalam payudara, pinggang dan belakang badan anda. Anda mempunyai pinggul dan kaki yang lampai. Anda mempunyai penampilan yang berat di atas.

Apakah Bentuk Badan Anda?

Bukan setiap badan adalah tepat seperti bentuk yang diterangkan di atas, tetapi anda boleh memilih satu yang paling hampir dengan anda.

Pertama sekali, biarpun apa-apa bentuk pun boleh seseorang pakai jubah muslimah fesyen moden. Ia tiada peraturan yang mesti patuhi tetapi cuma cadangan yang diberikan.

Hourglass:

Anda boleh pakai jubah kontemporari & gorgeous dresses yang mempunyai desain yang lebih ketat. Anda tidak perlu memakai stilletos, tetapi apa-apa jenis kasut yang sesuai untuk kaki anda adalah idea yang baik. Campurkan aksesori moden seperti puncak korset untuk mempamerkan pangkuan anda untuk menampung lengan atas anda. Jangan pakai terlalu banyak ruffles yang boleh menjadikan anda kelihatan kurang jelita.

Pear:

Kebanyakan wanita kategori ini mempunyai lengan yang berbentuk sikit tajam. Jadi wanita kategori ni sesuai memakai jubah chiffon yang boleh menyamakan lengan. Jubah yang diperbuat daripada chiffon sangat baik untuk bentuk badan anda. Elakkan jubah yang mempunyai poket dan pakaian jeans. Tidak seperti Hourglass, anda boleh memakai jubah yang ada simple potongan.

Segiempat tepat:

Almari pakaian anda memerlukan lengkung, tetapi pakaian yang sesuai untuk Hourglass tidak sesuai dengan bentuk badan anda. Anda boleh cuba pakai jubah yang diperbuat daripada kain lycra yang mempunyai desain pada leher dan bahu.

Epal:

Bergantung kepada pakaian, anda juga boleh memakai pakaian kain lace. Anda boleh memakai aksesori manik kardigan dengan seluar rata hadapan. Selagi anda mengelakkan jubah yang tidak selesa dengan lapisan kain, anda boleh memakai apa-apa jubah sahaja.

Jubah Moden Untuk Saiz Besar

Jika anda bersaiz besar dan ingin dapatkan jubah yang sesuai, Boleh anda mengunjungi laman di bawah dengan klik atas gambar baju tu. Laman ni membekalkan plus size jubah untuk semua wanita yang mempunyai susuk badan yang bersaiz besar.

Bagi semua jubah yang mempunyai desain saiz besar, anda boleh mendapatkannya dengan berbagai reka bentuk yang sungguh cantik dan anggun. Saiz yang boleh anda dapat mengandungi saiz XL, XXL, dan XXXL.

Mendapatkan Jubah Unik dan Kegemaran Anda

Mulakan dengan asas untuk carian jubah fesyen seperti yang anda biasanya beli pakaian kontemporari anda. Cari secara online adalah cara yang lebih baik daripada kunjungi kedai-kedai dan butik-butik. Walaupun anda mungkin menemui sesuatu jubah yang anda gemari di kedai-kedai atau butik baju, tetapi online lebih banyak pilihan yang anda boleh dapat.

Malangnya, kerana dengan pakaian kontemporari, banyak bergantung kepada bajet anda. Terdapat jubah plus size yang menakjubkan di laman-laman baju tetapi tanda harga mereka juga menakjubkan.

Jika anda mempunyai wang yang banyak, anda boleh beli apa saja jubah yang anda suka tanpa perlu risaukan harga yang dibekalkan. Tetapi jika anda mempunyai bajet yang tidak banyak, perlulah anda pilih dengan teliti untuk mendapat jubah yang sesuai dan digemari oleh anda lagi jual dengan harga yang anda mampu beli.

Ramai wanita suka mengalakkan kawan untuk melaburkan diri dengan pakaian yang cantik! Jika anda mahu kelihatan jelita, itu adalah sebahagian daripada bajet yang anda perlu bayar.

Tetapi tidak sepatutnya untuk anda habiskan wang yang banyak untuk jubah juga. Sebah sekarang terdapat laman-laman baju online yang boleh anda cari yang membekalkan jubah yang cantik dan fashion dengan harga yang berpatutan. Jadi anda masih boleh mendapatkan jubah moden dengan harga yang murah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *