Web
Analytics

Soalan dan Jawapan untuk Pembelian Baby Stroller


Baby stroller adalah salah satu pembelian utama anda akan beli untuk bayi anda. Terdapat pelbagai jenis kereta bayi dan dalam setiap kategori terdapat pelbagai model. Jadi anda akan mempunyai banyak soalan.

Senarai bawah adalah beberapa soalan yang kerap ditanya dan I juga bagi jawapan untuk soalan yang kerap tanya masing-masing di bawah. Jawapan ni mengandungi segala-galanya dari hendal ke roda dan apa yang sesuai untuk bayi yang baru lahir sampai kanak-kanak yang lebih besar.

Ia juga termasuk keperluan anda, bagaimana dan di mana anda akan menggunakan stroller baby, bajet yang anda sediakan akan menentukan pilihan kereta bayi anda.

sweet cherry baby stroller

Q. Apakah jenis baby stroller boleh didapati?

Terdapat kereta bayi single, double, dan triple. Kereta bayi jogging juga mempunyai single dan multi-seating. Kereta bayi dengan beberapa seats datang dalam selurus di mana satu kerusi dibuat selurus dengan kerusi di belakang.

Stadium baby strollers mempunyai tempat duduk belakang sedikit lebih tinggi daripada depan yang membolehkan pemandangan kedua-dua bayi. Sesetengah kereta bayi mempunyai fungsi membolehkan anda untuk meletakkan anak-anak anda dalam kedudukan yang berbeza seperti menghadapi satu sama lain.

Satu lagi baby stroller Tandem adalah dua tingkat di mana tempat duduk belakang adalah jauh lebih tinggi daripada tempat duduk depan.

Q. Apakah ketinggian bar pemegang boleh laras?

Ketinggian hendal laras pada baby stroller adalah salah satu yang boleh dilaras supaya ia berkedudukan setinggi dengan ibu bapa atau penjaga. Ini membantu mengelakkan lenturan manakala menolak kereta bayi dan akibatkan kekurangan sakit belakang anda.

Q. Adakah baby stroller sesuai untuk bayi yang baru lahir?

Apabila memilih kereta bayi terutama bagi bayi yang baru lahir, anda perlu pasti bahawa ia adalah sesuai untuk bayi anda. Kerusi kereta mesti mempunyai kawasan berbaring yang cukup untuk membolehkan bayi anda berbaring rata.

Pilihan yang baik adalah sebuah baby stroller yang boleh menukarkan dari kereta bayi ke baby carrier atau baby car seat. Ia sekurang-kurangnya akan memberikan anda pengetahuan yang ia adalah baik untuk bayi anda.

cradle stroller kereta bayi

Q. Adakah tali kekangan dan Buckles selamat?

Apabila membeli baby stroller anda kena memastikan pengikat tali adalah selamat. Buckle atau pengikat tali harus mudah dipasang tetapi bukan terlalu mudah sampai bayi anda boleh membukanya sendiri dan membahayakan diri.

Q. Adakah stroller yang terpakai(Second Hand) boleh diterima untuk bayi saya?

Kebanyakan bayi tiada masalah untuk guna stroller yang terpakai. Tetapi sebelum anda membeli second hand baby stroller pastikan anda memeriksa semua tali pinggang dan pengikat tali berada dalam keadaan yang baik.

Seharusnya tidak ada fraying atau air mata dalam tali pinggang atau pengikat tali. Semua pengikat mesti tiada retak dan masih mudah digunakan. Pastikan bayi anda tidak akan dapat membukanya. Semak kerusi itu dan memastikan bahawa belakang adalah stabil dan ia tidak akan runtuh kerana terlalu berat badan bayi.

Kedudukan berbaring juga harus dapat memegang keberatan badan bayi anda. Pastikan tidak ada sisi yang tajam atau tempat-tempat di mana jari bayi boleh mencubit.

Q. Adakah baby stroller yang anda beli datang dengan penganjur ibu bapa?

Banyak kereta bayi dengan model yang lebih baru datang dengan dulang tanggal yang mempunyai pemegang cawan, dan ruang untuk memegang kunci, telefon bimbit dan dompet anda.

Q. Adakah stroller anda jenis convertible?

Anda mungkin ingin mempertimbangkan baby stroller yang mempunyai tempat duduk boleh tanggal yang boleh convert menjadi baby carrier atau baby car seat. Ini akan mengurangkan penyingkiran dari kerusi kereta untuk jadi stroller atau carrier. Ini merupakan baby travel system yang dilengkapi dengan asas yang kekal di dalam kereta.

Q. Adakah baby stroller itu mudah bergerak di mana-mana kawasan?

Kebanyakan kereta bayi dibuat untuk berjalan di jalan lalu lintas atau pusat membeli-belah. Terdapat beberapa model yang mempunyai pelbagai jenis roda untuk kawasan rupa bumi yang berbeza.

Jika anda mahu menggunakan ia mendaki, anda kena pilih stroller yang mempunyai jenis roda yang istimewa. Untuk berjalan am sama ada di jalan lalu lintas atau pusat membeli-belah, boleh anda beli kereta bayi yang mudah dan murah saja.

santa barbara baby stroller

Q. Apakah jenis brek yang baby stroller ada?

Jenis pilihan brek adalah brek yang dipasang untuk kedua-dua roda belakang dengan bar. Ini jenis brek digemari kerana ia boleh digunakan atau dikeluarkan dengan satu kaki dan masih dapat mengurangkan peluang bagi satu brek yang tidak berfungsi dan menyebabkan kereta bayi berpusing atau terpelincir.

Sesetengah kereta bayi datang dengan tali yang dipanggil brek pergelangan tangan yang dipakai oleh ibu bapa untuk mengelakkan kereta bayi dari bergolek apabila anda berhenti untuk tempoh masa yang panjang.

Q. Adakah penggantian atau bahagian-bahagian tambahan boleh didapati untuk model kereta bayi yang saya memilih?

Apabila anda membeli kereta bayi anda, anda mungkin mahu bertanya secara khusus jika baby stroller yang telah anda pilih mempunyai bahagian tambahan (iaitu roda) atau alat ganti. Ini boleh membantu jika anda perlu menggantikan pelapik tempat duduk atau penginapan tambahan dalam pangkalan kereta untuk kereta bayi anda.

Sumber terbaik untuk maklumat ini mungkin dari manufacturer. Semak manual stroller untuk mndapati jika terdapat maklumat dalam untuk alat ganti dan di mana anda boleh mendapatkan alat gantian tu.

Q. Apa yang boleh saya lakukan untuk menjaga baby stroller saya sentiasa dalam keadaan yang baik?

Beberapa perkara yang anda boleh lakukan untuk mengekalkan kereta bayi anda dalam keadaan yang baik termasuk tidak meninggalkannya di luar bila cuaca buruk.

Pastikan roda dalam keadaan yang baik, periksa semua tali pinggang dan pengikat berkala untuk memastikan ia tidak rosak atau patah. Ia adalah penting untuk menjaga kebersihan kulit kerusi. Guna brek dan pastikan ia memegang apabila digunakan sepenuhnya.

easy walker baby stroller

Kesimpulan

Membeli baby stroller adalah sangat penting dan mesti sesuai untuk bayi anda. Pastikan keselamatan bayi anda adalah perkara yang paling penting dan untuk itu pastikan keberatan bayi anda tidak melebihi berat maksimum yang stroller boleh memegang.

Kilang yang mengeluarkan stroller adalah sumber yang baik untuk anda tanya semua soalan atau kebimbangan anda apabila anda bercadang untuk membeli kereta bayi.

Artikel berkaitan:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts