Web
Analytics

Apa Yang Perlu Diperhatikan Bila Nak Beli Baby Walker?


Apabila anak anda mula bergerak, anda mungkin mahu membantu dia belajar berjalan secepat mungkin. Dapatkan satu baby walker mungkin adalah cara yang terbaik untuk anda berbuat demikian.

Latihan Motor Kasar

Sememangnya, walker sangat sesuai untuk melatih kemahiran motor kasar bagi bayi. Ia dapat membantu mereka mengembangkan kaki yang kuat dan menjadikan mereka selesa dengan pergerakan tegak untuk berjalan sendiri.

Di samping itu, ia juga merupakan cara terbaik untuk membuat senaman untuk lengan. Apabila bayi bergerak, mereka juga terdedah untuk mencapai pelbagai perkara yang menarik. Peregangan, bergerak dan memantul di dalam baby walker memberi senaman yang baik untuk otot dan sendi mereka.

Latihan Motor Halus

Terdapat beberapa baby walker berlainan yang mempunyai pelbagai mainan kecil yang dipasang di hadapan mereka. Mereka adalah mainan yang sempurna untuk melatih kemahiran motor halus sejak bayi-bayi akan cuba mengangkatnya atau memindahkannya dari satu tempat ke tempat lain.

Ini bukan sahaja dapat membantu untuk melatih kemahiran motor otot mereka tetapi juga membantu mengasah penyelarasan tangan mereka.

Memilih baby walker dengan beberapa jenis mainan yang melekat padanya adalah baik untuk membuat mereka sibuk main dengannya. Ia juga membantu mereka membina kemahiran yang lebih baik.

Pembelian baby walker untuk bayi anda merupakan satu keputusan besar yang kena anda buat kerana jika beli apa-apa yang tidak sesuai boleh membahayakan bayi anda. Terdapat beberapa petunjuk yang perlu anda pertimbangkan apabila memilih walker untuk bayi anda.

My Dear Baby Walker

Ingatkan Tips Ini Sebelum Membeli Sebarang Baby Walker

Berjuta-juta baby walker for sale yang boleh anda temui setiap tahun dari jenama terkenal seperti Uppa Bayi hingga lain-lain baby walker murah yang diperbuat daripada logam atau plastik dengan kerusi yang digantung di tengah-tengah.

Baby walker biasanya direka untuk bayi yang berumur dari 4 sampai 16 bulan. Walaupun terdapat organisasi yang telah dipanggil untuk pengharaman ke atas banyak baby walker beroda kerana membahayakan keselamatan mereka, terdapat ibu bapa yang masih membelinya.

Sebelum membeli baby walker untuk bayi anda, pastikan anda ingat tips yang disenaraikan di bawah sebelum beli:

Baolebao Baby Walker

 • Membeli walker jenama baru yang telah lulus standard keselamatan mandatori yang dikenakan oleh Malaysia. Perlu ada pelekat amaran keselamatan atau label dipaparkan dengan jelas pada walker. Jika tidak ada, lebih baik anda pergi cari yang lain. Pasti anda tidak ingin membahayakan keselamatan bayi dengan pembelian sesuatu baby walker murah.
 • Pastikan anda mencari satu cengkam atau brek mekanisme automatik yang akan menghalang baby walker daripada tertunggang.
 • Pastikan walker anda tidak mempunyai kawasan tajam atau mempunyai kemasan yang boleh memerangkap jari kecil bayi anda.
 • Dapatkan walker yang sesuai dengan bayi anda dan sesuatu yang menyokong keberatan badan dengan selesa.
 • Pilih walker yang mempunyai asas yang luas dan sokongan yang stabil. Pastikan roda walker anda adalah sekurang-kurangnya lima puluh milimeter luas untuk diameter.
 • Pastikan kaki bayi dapat menyentuh lantai apabila duduk di atas walker.
 • Elakkan membeli second hand baby walker yang tidak memenuhi standard keselamatan walker baru.
 • Sebelum membeli baby walker, pastikan anda memilih satu kawasan di rumah anda yang mempunyai tahap atau permukaan rata. Bilik ini tidak seharusnya ada kombinasi lantai kayu dan karpet. Menggunakan walker pada permaidani yang boleh mengurangkan kelajuan di mana bayi anda boleh ronda di sekitarnya.
 • Pilih baby walker dengan bersungguh-sungguh ketika anda masih berada di dalam kedai yang mengadakan baby walker for sale untuk memastikan bahawa mekanisme lipatan walker yang anda ingin beli berfungsi dengan baik. Terdapat model yang boleh picit jari anda apabila ia dibentangkan.

Sweet Cherry Baby Walker

Tips Apabila Menggunakan Baby Walker di Rumah

 • Pastikan bayi anda selamat daripada semua kawasan yang bayi mungkin hadapi. Buang semua kekusutan dari meja, bina halangan untuk tangga rumah anda dan tombol dapur harus dilarang untuk bayi dekat juga.
 • Jangan sekali-kali meninggalkan bayi anda pada walker tanpa pengawasan atau tanpa kelihatan orang dewasa.
 • Jangan biarkan bayi anda duduk dalam walker lebih daripada 15 minit. Penggunaan yang berpanjangan boleh menyebabkan kelewatan perkembangan bayi terutamanya apabila bayi mula belajar berjalan.
 • Blokkan semua akses rumah anda termasuk cerek pemanas, pendiangan, tangga, bilik dobi, kolam renang dan pintu gelangsar dibuat dengan trek aluminium yang boleh menyebabkan walker pusing terbalik.
 • Berhati-hati dengan tali atau wayar yang tergantung di kawasan rumah.
 • Kemaskan dan jelaskan semua tepi longgar dan permaidani.
 • Jangan angkat walker tu apabila bayi berada di dalamnya.
 • Sebelum menggunakannya, baca manual pengguna dan ikut arahan kilang dengan teliti dan berhati-hati.

Pilih baby walker yang berkualiti baik yang boleh memberikan keselamatan dan kemudahan yang datang dari jenama seperti My Dear, Sweet Cherry dan banyak lagi.

Artikel berkaitan:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts