Set Kurus Lengkap Shaklee. Sangat Superb!

Petang ni saya nak cerita mengenai Shaklee set slimming atau set kurus. Untuk pengetahuan semua, set kurus Shaklee ni semakin mendapat perhatian ramai sekarang. Macam mana orang ramai boleh tahu kehebatan produk Shaklee sedangkan produk ini langsung tidak membuat periklanan produk mereka di mana-mana tempat pun.

Tak pernah kita tengok iklan dalam TV atau iklan dalam surat khabar. Boleh kata advertising Shaklee memang langsung tidak boleh kita jumpa di mana-mana pun, betul? Haa. Ni la sebenarnya yang menjadikan produk Shaklee ni unik. Ia macam apa yang orang katakan dengan diam-diam ubi berisi. Kalau sesuatu produk itu memang hebat, mantap, mujarab dan terbaik, tidak perlu buat sebarangan iklan pun ramai orang akan beli. Dengar dari mulut ke mulut pun dah cukup.

gemuk statistik
gemuk statistik

Tugas advertising ni boleh kata Shaklee serahkan kepada syarikat punya Independent Distributors iaitu pengedar-pengedar sah dari syarikat Shaklee di seluruh Malaysia untuk memasarkan produk yang hebat itu. Sebab itu lah pengedar Shaklee yang betul-betul serious buat bisnes dengan syarikat Shaklee ni boleh menjana dan mendapat bayaran yang lumayan setimpal dengan hasil usaha mereka. Mereka yang merupakan ejen yang penting untuk membawa produk Shaklee ke peringkat yang lebih tinggi di mata masyarakat. Opsss. Apa semua yang saya membebel ni. Tajuk entry lain cerita mengenai bab lain. Minta maaf banyak-banyak. Ampun pakcik ni…

Produk Vitamin Yang Dibekalkan

Daripada produk yang dibekalkan oleh Shaklee, antaranya terdapat banyak set-set vitamin. Set kurus ni merupakan produk di antaranya yang menjadi best seller selepas set ibu hamil, menyusu, bersalin, set subur dan set tambah berat badan.

Dalam entry ni saya cerita pasal set slimming dulu la ye. Sebab tidak cukup jari untuk saya taip kalau nak ceritakan kesemuaan produk ini. Hehe. Mungkin saya akan ceritakan buat lain kali ok.

Terdapat ramai customers yang sms, email, whatsapp dan buat panggilan telefon kepada saya. Mereka tanya set kurus yang mana satu adalah set yang terbaik untuk mereka? Sebab mereka tengok banyak sangat kombinasi set kurus yang terdiri daripada vitamin yang berlainan.

Ok, saya kata. Sebenarnya set kurus dari Shaklee memang ada banyak jenis. Maksudnya terdiri daripada banyak kombinasi set. Kebiasaannya set ini dibuat oleh pengedar Shaklee yang berdaftar untuk memenuhi budget customer. Ada customers yang kurang bajet. ada customers yang terlebih bajet. Kalau set itu diamalkan mengikut arahan yang diberikan oleh pengedar, saya yakin semuanya menjadi dan tersangat berkesan. Tapi yang berbezanya di sini adalah tempoh masa untuk menampakkan keberkesanannya.

SET KURUS. FULL SET.

set shaklee
set shaklee
  • Cinch Energy Tea Mix
  • Herb-Lax
  • Lecithin
  • Cinch Shake

Memandangkan Herb Lax dah out of stock. Ianya boleh digantikan dengan alfalfa. Untuk lain-lain kombinasi adalah seperti berikut:

SET BAJET

  • Lecithin + Alfalfa

SET MEDIUM

  • Lecithin + Alfalfa + Cinch Shake

Dengan senarai yang sudah diberikan di atas, saya berharap semua pelanggan sekarang sudah jelas dengan apa yang ingin saya sampaikan.

Lagi Testimoni Berjaya dengan Set Kurus Shaklee!!

Sebenarnya terlalu banyak kesan positive yang saya terima dari customers saya bulan ini sehinggakan saya tak sempat nak update blog dan berkongsi dengan anda semua kisah-kisah itu sebab bisnes shaklee saya semakin rancak dari hari ke hari alhamdulillah. alhamdulillah. alhamdulillah.

Sibuk sangat ke? Hehe. takde la sibuk sampai tak sempat nak mandi, solat, makan dan etc, hihi. Sekarang saya ada sedikit kelapangan, jadi saya fikir alangkah baiknya kalau saya berkongsi dengan anda semua kisah kejayaan mereka selepas menggunakan produk shaklee ye tak? semoga bermanfaat untuk semua.

Customers saya ni dulu hampir nak beli set kurus dari saya tapi mungkin bukan rezeki saya kot masa tu sebab kami berhubung melalui facebook sahaja. saya tak paksa pun dia untuk beli dari saya, tup-tup-tup dia dah beli dari kawan dia. alhamdulillah. bagi saya ok je sebab at least dia teringin nak cuba shaklee. kecil hati tu ada tapi saya yakin rezeki milik Allah kan. so, no problem. hihi.

SET KURUS LENGKAP
SET KURUS LENGKAP

Selepas beli set tadi, dia pun minta la cara makan untuk set yang di ambil tu. memandangkan waktu tu saya tak sibuk sangat, jadi saya pun kongsikan cara-cara makan yang betul. dia gembira. saya pun gembira juga. hehe.

Selang 2-3 minggu, dia PM saya di facebook balik. dia kata nak beli 1 set kurus lengkap dari saya. saya terkejut sebab saya ingatkan dia tak jadi beli dari saya dah. saya pun tanya la kenapa beli dari saya (boleh pulak tanya macam ni kan) hahaha. dia kata kawan dia yang jual shaklee tu tak guide dan coach dia dengan betul. saya bersimpati.

Hari yang sama juga dia buat payment untuk 1 set kurus itu dan hari yang sama juga saya poskan. Selepas dia menerima barang keesokkan harinya, saya pun coach dan guide dia dalam proses untuk menurunkan berat badan. Tanpa berlengah, saya pun kongsikan tips esklusif dan diet plan yang harus di patuhi setiap hari berserta dengan jadual makan yang lengkap.

Saya memberitahu dia sekali lagi supaya follow dengan penuh displin jadual yang diberi itu sebab jadual itu dibuat khas oleh seorang dietitian yang bertauliah. Saya hanya berkongsi ilmu yang saya dapat itu dengannya supaya hasratnya untuk dapatkan berat yang ideal berjaya.

Alhamdulillah sangat-sangat. selepas seminggu, dia PM saya semula dan memberikan feedback selepas menggunakan set kurus shaklee itu secara kosisten.

Saya sangat gembira kerana melalui tips-tips esklusif yang diberi, dia berjaya hilang 3 KG. Sementara itu, dia sempat menceritakan masalah kesihatannya kepada saya iaitu dia ada kolestrol tinggi.

Maka saya ‘terpaksa’ lah mensyorkan Omega Guard (minyak ikan) kerana ianya membantu untuk menurunkan paras kolestrol dan ia juga baik untuk memecahkan lemak yang degil.

Happy sangat sangat dapat tolong customers.

Artikel berkaitan:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *