Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nak Kulit Cantik, Cerah, Glowing, Flawless?

Bila bercakap tentang lapisan kulit ni, saya cuba nak ingat balik apa yang saya belajar masa saya belajar perubatan kat czech republic dulu. hihi. Dah lama tinggal subject ni.

Perubatan memang agak tough kan tapi dalam banyak-banyak bab, saya suka belajar bab kulit ni sebab ianya sangat senang berbanding bahagian tubuh badan manusia yang lain. hahaha.

Sebab kita hanya kena tahu yang kulit ini terdiri daripada 3 lapisan sahaja. Ini paling basic yang perlu kita tahu lah. Kalau masuk exam oral(exam depan depan dengan lecturer) tapi tak boleh jawab soalan ni, memang confirm failed tau. Balik awal. hehe.

kulit cantik shaklee

kulit cantik shaklee

Layer paling luar adalah epidermis, layer tengah adalah dermis dan layer paling bawah adalah lemak tisu atau di kenali juga dengan nama subcutaneous tissue atau juga hypodermis.

Biasanya, kulit kita akan rosak di sebabkan banyak faktor. Salah satunya adalah sinaran UV light.

kulit cantik

kulit cantik

Bahaya tau sinaran UV ni. ia boleh menyebabkan penuaan pada kulit, muka kita akan nampak lebih tua daripada usia sebenar, kulit muka pun akan nampak kusam dan sangat tidak berkeyakinan.

Harus kita ingat yang UV light ni juga boleh menyebabkan kanser kulit dan penyakit kulit seperti jerawat dan sebagainya.

muka cantik

muka cantik

kulit muka cantik

kulit muka cantik

Sebab itu lah kita kena jaga-jaga dengan amalkan pemakanan yang sihat dan elakkan daripada terkena UV light.

Salah satu cara nak atasi kulit kusam dan penuaan adalah dengan amalkan supplements. Supplements ni bukan ubat ye tapi ia adalah makanan tambahan. Tak wajib ambil pun tapi jika ambil, ia akan menjadikan kulit kita lagi sihat.

Rakan-rakan selalu tanya saya macam mana nak kulit cerah, cantik, flawless macam artis dan etc. maka saya cadangkan set kulit premium shaklee ini.

SET D shaklee kecantikan kulit dan ESP

SET D shaklee kecantikan kulit dan ESP

Hari itu saya ada belikan 1 botol vitamin C untuk kakak saya. Nak tahu apa perubahan pada wajah kakak saya tu. Saya memang tak percaya tapi bila dia hantar gambar kat dalam group whatsapp family kami, semua orang terkejut.

Apa yang dia amalkan? Dia hanya amalkan vitamin C sahaja tahu. Cuba bayangkan kalau dia amalkan 1 set lengkap set kulit premium Shaklee tu? Mesti nampak macam artis yang buat kos mekap beribu-ribu padahal kalau cuba set ni tak sampai beribu pun.

#1 Kesan parut di muka sudah hilang selepas makan vitamin c sahaja!!

Selain tu, ada lagi customers saya yang rasa benda yang sama. Saya share di sini juga ya. Mereka ni amalkan set ini bersama-sama tips ‘exclusive’ dan guide yang saya sertakan bersama-sama dengan pembelian set ni dari saya.

#2 Kulit muka glowing selepas makan vitamin C dan vitamin E!!

#3 Muka, kulit jadi pinkish dan semakin putih selepas amalkan vitamin c dan ESP!!

MEMANG TERBUKTI BERKESAN!!

Saya sangat yakin nak berkongsi manfaat vitamin B, vitamin C, vitamin E dan ESP dengan orang ramai yang mempunyai masalah kulit kerana ianya sudah terbukti dan saya pun rasa benda yang sama.

Leave a Reply