Lelaki Yang Mencium Pasangannya Berpendapatan Lebih Tinggi

Artikel ’10 quirky facts about kissing’ oleh match.com menerangkan 10 fakta aneh dan luar jangkaan berkaitan amalan bercium. Salah satu penemuan yang dikatakan pelik tersebut adalah lelaki yang mencium pasangannya sebelum keluar untuk urusan kerja di dapati memperolehi pendapatan yang lebih tinggi berbanding lelaki yang tidak mengamalkan praktis tersebut.

yahoo match
yahoo match

Walau bagaimanapun tidak diterangkan dengan lebih jelas lagi bagaimana kajian tersebut dijalankan dan setakat mana kesahihan hasil penemuan berkenaan perlu diselidiki lebih lanjut lagi.

Reaksi spontan blog ini selepas membaca artikel tersebut adalah mungkin ianya berkaitan dengan faktor psikologi, bagi si suami bila sudah dapat cium isterinya dengan penuh kasih sayang pastinya lebih fokus dan tidak terganggu dengan sebarang bentuk godaan semasa berurusan di luar nanti. Dan mungkin boleh membawa kepada peningkatan produktiviti seterusnya meningkatkan pendapatan mereka. Mungkin ia dan mungkin juga tidak.

Dalam kes komuniti kita juga, hanya satu jenis ciuman sahaja yang dibenarkan iaitu diantara suami-isteri samata-mata manakala bercium dengan tunang, kekasih, adik angkat, kakak angkat dan seumpanya pastinya tidak akan meningkatkan pendapatan malahan mengundang lebih banyak bala ada lah. Pastikan yang halal sahaja.

Penterjemahan dari artikel Match itu

Ingat awak tahu satu atau dua perkara tentang cara mencium? Anda mungkin pernah lakukan. Tetapi fakta-fakta di bawah begitu jauh dari dunia yang praktikal ini. Mungkin anda tidak mengenali mereka semua tetapi mereka boleh menjadi sesuatu rujukan yang berguna untuk anda. Bukan sahaja mereka dapat memberikan beberapa idea untuk anda, tetapi mereka akan juga membantu anda melihat semua manfaat bibir yang memuaskan boleh membawa ke dalam hidup anda.

1. Dua dari setiap tiga pasangan mengalihkan kepala mereka ke kanan ketika mereka mencium.

2. Peck sederhana menggunakan dua otot; Sebaliknya, ciuman yang penuh semangat, menggunakan semua 34 otot di wajah anda. Itu latihan yang ketat!

3. Seperti cap jari atau salji, tidak ada dua bibir yang mempunyai kesan yang sama.

4. Mencium adalah baik untuk apa yang menyakitkan hati anda. Penyelidikan menunjukkan bahawa perlakuan ciuman meningkatkan kelicinan kulit kita, membantu peredaran, menghalang kerosakan gigi, dan juga dapat melegakan sakit kepala.

5. Orang biasa menghabiskan sebanyak 336 jam mencium suami atau isteri mereka.

6. Pernah tertanya-tanya bagaimana “X” datang untuk mewakili ciuman? Bermula pada Abad Pertengahan, orang yang tidak dapat membaca menggunakan X sebagai tandatangan. Mereka akan mencium tanda ini sebagai tanda keikhlasan. Akhirnya, X datang untuk mewakili ciuman itu sendiri.

7. Bercakap tentang tergesa-gesa! Mencium melepaskan neurotransmiter yang sama di otak kita sebagai payung terjun, bungee melompat, dan berlari.

8. Wanita dengan purata mencium 29 lelaki sebelum dia berkahwin.

9. Lelaki yang mencium pasangan mereka sebelum berlepas untuk pergi kerja mempunyai purata pendapatan yang lebih tinggi daripada mereka yang tidak.

10. Ciuman terpanjang dalam sejarah filem adalah antara Jane Wyman dan Regis Tommey dalam filem 1941. Ia berlangsung selama 3 minit dan 5 saat. Jadi jika anda telah pecah rekod itu, sudah tiba masanya untuk meraikan!

Artikel berkaitan:
5 jenis gangguan seksual terhadap wanita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *