Web Analytics

Panduan Tulis Blog: 10 Idea Sempena Ramadan

pensil

Salam Syaaban untuk para pembaca semua, kalau kita semua perasan serba sedikit apabila masuknya bulan Syaaban di antara keywords yang sering muncul sama ada dalam media arus perdana mahupun media alternatif adalah berkaitan Ramadan, Syawal dan Hari Raya. Iklan dan promosi berkaitan keywords tersebut juga sudah mula muncul di sana sini. Jadinya hari ini saya … Read more

Cara Paling Efektif Belajar, Ikut Buku Atau Trial And Error

Big Box of Art

Salam hari Isnin, pastinya hari isnin ni ramai mereka yang bekerja akan menghidapi sindrom ‘Monday Blues’, tapi nak buat macam mana, tugas dan tanggungjawab perlu diberi keutamaan. Lewat petang semalam saya menerima email dari seseorang bertanyakan bagaimana cara untuk belajar wordpress design atau themes. Pengirim email tersebut juga bertanyakan sama ada saya ada sediakan kelas … Read more

Siri Authority Backlinks untuk SEO: Episode 1

wikipedia dead link

Atas permintaan yang memberangsangkan, saya dah update blog post ni untuk dapatkan results yang lagi power! Semua orang nak dapat authority backlinks untuk dari trafik dari SEO. Tapi tak ramai yang tahu caranya. Saya tak nak intro panjang-panjang sangat, buang masa. Ini cara nak dapatkan backlinks dari Wikipedia: Kenapa Wikipedia? Kurang bijak soalan tu. Kalau … Read more

Kuasai 1st Page Google Search

my idea

Salam hari minggu, pastinya banyak aktiviti menarik dilakukan sepanjang hari minggu ni. Pastinya sudah banyak tips dan tutorial yang telah di baca mengenai cara untuk blog kita jadi mesra enjian carian. Posting kali ini saya nak kongsikan bagaimana cara untuk kita menguasai atau menempatkan artikel dalam blog kita di muka surat pertama dalam enjin carian … Read more

Sitelinks dari Google Adakah Satu Misteri?

google sitelink

Sebenarnya sudah lama aku perhatikan tentang isu sitelinks dan ramai blogger yang pernah menyebutnya di dalam blog masing-masing. Ada yang gembira apabila mendapat sitelink dari google ini dan aku pun sama turut merasainya. Namun disebalik sitelinks yang telah diberikan oleh google, memang ia menjadi satu pertanyaan yang selalu diselebungi misteri kerana pihak Google sendiri secara … Read more

Sikit Tutorial Mudah Untuk WordPress

wordpress upgrade

Manual Update WordPress Blog entry sebelum ni saya dok merungut pasal tidak boleh Auto update wordpress dari versi 3.0 kepada versi terbaru 3.0.1. Sudah 5 kali cuba baut auto blogged, semuanya sangkut di tengah jalan, memang geram jugak. Semuanya pasal penggunaan memori yang banyak dalam versi terbaru wordpress ni. Berdasarkan pemerhatian saya, kalau kita deactivate … Read more

Analisa Tentang Blog DoFollow Dan NoFollow

commenluv

Perbincangan mengenai Blog dofollow dan nofollow bukanlah perkara baru dalam dunia blogging. Walaupun sudah banyak huraian dan penerangan yang dibincangkan oleh ramai pakar SEO sama ada peringkat global mahupun tempatan, perkara tersebut tidak akan basi malahan sentiasa di cari oleh ramau blogger. Sebabnya cukup mudah, setiap hari akan ada pertambahan blog dan blogger baru yang … Read more

Tutorial Bergambar Remove Error 404 Not found

error 404

Semasa menyediakan ulasan mengenai prestasi bulan september yang lepas, blog ni ada menyebut mengenai bagaiman usaha untuk mengurangkan error 404 not found page dari lebih 500 kepada tinggal 1 sahaja sekarang ni. Rupanya isu error 404 not found page ni mendapat sambutan di kalangan beberapa rakan blogger yang bertanyakan caranya untuk remove error 404 not … Read more