Web Analytics

Surat Isteri Seorang Blogger

love letter

Assalamualaikum Abang!.. Maaf Ayang sebab semalam curi-curi buka laptop Abang kerana ingin nak hantar email yang penting buat Abang. Ketika ni Abang sedang tidur dengan lena. Ayang faham kenapa Abang letih sangat sebab semalam Abang berjaga sampai pagi untukupdate blog kesayangan Abang tu. Jika kira dari hari pertama Abang mula tulis blog, sebenarnya sudah 5 … Read more

5 Rahsia Untuk Menarik Pembaca Supaya Menjadi Pengunjung Setia

pembaca blog

Ia sudah macam menjadi satu tradisi dari dulu sampai sekarang usaha menarik pembaca untuk melawat blog adalah agenda utama seorang blogger. Pelbagai cara digunakan termasuk teknik SEO, penganjuran kontest dan aktiviti blogwalking. Pelawat atau blog trafik adalah nyawa kepada sesuatu blog. Lagi ramai trafik lagi bagus untuk menjana pendapatan. Ini merupakan cabaran utama bagi seseorang … Read more

Lelaki Kacak – Antara Persaingan Dan Permintaan

lelaki kacak

Apa gambaran awal dan fahaman bagi korang semua mengenai lelaki kacak? Sebut jer lelaki kacak, apa yang korang semua akan fikirkan? Secara lumrahnya, boleh dikatakan semua lelaki ingin kelihatan kacak, samaada kacak luaran mahupun dalaman. Kacak luaran lebih kepada keadaan fizikal lelaki tersebut seperti paras rupa, bentuk badan, dan macam-macam lagilah. Manakala kacak dalaman lebih … Read more

6 Teknik Untuk Membaca Pantas Entri Blog

baca pantas

Membaca entri blog adalah jauh berbeza dengan baca buku. Sudah tentu kepenatan otak berganda jika pakai untuk membaca blog. Ini kerana blog perlu dibaca melalui peranti elektronik yang ada radiasi berbanding buku yang menggunakan helaian kertas. Untuk mengatasi masalah ini, maka ketahui teknik membaca dengan pantas jadi satu teknik yang perlu dibelajar oleh para pembaca … Read more

5 Asas Untuk Menjadi Seorang Blogger Yang Berjaya

blogger berjaya

Ramai yang berminat menjadi blogger kerana ingin menjana pendapatan. Tambahan pula ada blogger yang sentiasa mewar-warkan perolehan pendapatan mereka melalui blog yang sedia ada dan media sosial yang lain. Kesan daripada pengaruh blogger ini tergerak kepada kita untuk menjadi blogger sebagai kerjaya kedua untuk menjana pendapatan. Hakikatnya bukan semua blogger boleh menjana pendapatan jika belum … Read more

3 Penyedia Hosting Yang Boleh Dipercayai

hosting server

Ramai blogger yang ingin serius berblogging perlu ada blog yang ada berhosting dan domain sendiri. Jika sebelum ini setia bersama platform blogspot atau wordpress yang percuma, maka sekarang tibalah masanya untuk anda mempertimbangkan untuk berubah demi kelangsungan minat anda. Apa Yang Penting Adalah Perkhidmatan Perkhidmatan penyediaan hosting adalah berkait dengan kepercayaan. Ada banyak syarikat yang … Read more

3 Tip Membeli Juadah dan Menjalani Ibadah Puasa Untuk Blogger

Puasa untuk Blogger

Sudah menjadi kemestian saban tahun Bazar Ramadhan adalah pusat membeli juadah berbuka puasa paling popular. Ramai orang yang berpusu-pusu untuk pergi ke bazaar Ramadhan sama ada untuk membeli makanan atau minuman. Apa yang perlu diingatkan kepada semua rakan blogger bahawa ada 3 panduan yang boleh diikuti ketika membeli juadah berbuka puasa: 1. Membeli makanan yang … Read more

5 Tip Memberi Komen Berkualiti Di Blog

blog comment

Dalam usaha saya menjalankan misi Kaji Selidik Backlink Melalui Blogwalking secara tidak langsung saya telah mendapat idea untuk memberi komen berkualiti kepada blog lain. Tujuan kita meninggalkan komen dalam blog orang lain adalah untuk memberitahu admin blog itu bahawa kita ada membaca, faham dan sudi berinteraksi dengan blog mereka. Namun adalah lebih baik jika komen … Read more