Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Cara Kira Bonus Shaklee

Dalam Shaklee bila sebut perkara tentang bonus, semua orang akan celik mata. Hihi. Bahagian bonus lah yang merupakan part yang paling best sekali bila anda berniaga dengan perniagaan Shaklee ni. Akan tetapi, ianya mestilah disertai dengan kerja keras dan usaha yang berterusan untuk mendapat bonus yang best. 2 angka. 3 angka. 4 angka. 5 angka. mahupun 6 angka. semuanya terletak pada usaha anda.

Anda merupakan orang yang tentukan duit berapa banyak yang anda ingin dapat kerana bisnes Shaklee ini andalah yang jadi boss anda sendiri. Kalau anda jenis malas dan kurang rajin berusaha, maka bonus yang anda dapat setimpal dengan usaha yang anda buat. Kalau berusaha kuat dan rajin, maka bonus pendapatan 4 angka atau lebih menjadi milik anda.

Jika anda mahu berbisnes Shaklee, nasihat daripada saya adalah lakukanlah dengan fokus, istiqamah, passion (minat) dan membuat pilihlah upline yang bagus untuk guide anda dalam bisnes ini. Carilah guru yang betul-betul bagus dalam bisnes ini dan ikut sebiji-sebiji apa yang leader anda buat. InsyaAllah jika anda bertahan, anda akan ‘terpaksa’ menjadi seperti mereka dan berjaya secara ‘short-cut’ tanpa perlu langgar dinding dengan banyak kali.

Pengiraan Bonus dan Pendapatan

Dalam bisnes Shaklee, boleh anda dapati ia mempunyai 3 bonus utama (3C) yang disediakan untuk diberikan kepada pengedar.

  1. Cash Bonus
  2. Car Bonus
  3. Convention Bonus
shaklee opportunity

shaklee opportunity

Dalam post kali ini, saya hanya akan menceritakan serba sedikit tentang Program Ganjaran Tunai. Atau lebih dikenali sebagai Cash Bonus. Bonus yang lain saya akan ceritakan di dalam post yang akan datang. InsyaAllah.

Untuk menyenangkan pengiraan Cash Bonus demi pendapatan anda dalam bisnes ini, anda harus fahamkan terlebih dahulu gambar rajah yang saya sediakan seperti di bawah.

cara kiraan

cara kiraan

Berusaha Kuat, Untung Banyak

Kesimpulannya, siapa yang berusaha lebih pasti akan dapat lebih. Tiada istilah downline mengkayakan upline semata-mata. Jika upline anda goyang kaki tapi anda sebagai downline nya rajin berkongsi, anda yang akan dapat lebih dan anda yang akan bergerak lebih laju dalam Shaklee.

Sekiranya anda berjaya mencapai 3,000 points dalam satu bulan untuk pertama kalinya, anda layak untuk menjadi Supervisor iaitu leader Shaklee. Upline anda yang masih lagi ‘tidur lena’ itu tidak dapat apa-apa. Dia masih lagi dianggap sebagai distributor biasa sahaja.

Dan sememangnya semakin baik performance anda bersama Shaklee, bonus anda juga akan berkepuk-kepuk masuk tanpa diundang. Kerana ini adalah cara Shaklee reward pengedarnya yang betul-betul serius dalam bisnes Shaklee.

Jadi, berusahalah dengan kuat supaya dapat rezeki yang lumayan dan hidup dalam keadaan yang senang.

Artikel berkaitan:

Leave a Reply