Web
Analytics

Borong T-Shirt dan Baju Muslimah Online Yang Murah


Mencari t-shirt atau baju muslimah online adalah lebih menarik daripada pergi ke kedai atau butik sebab online mempunyai pemilihan yang banyak untuk jenama, gaya dan warna yang hebat.

t-shirt labuh muslimah online

Pereka Baju Muslimah di Ratau Ini

Pasti terdapat beberapa pereka fesyen t-shirt muslimah yang anda dapat online dengan harga yang murah mungkin tidak berkualiti baik. Dan inilah sebabnya mereka menawarkan harga yang rendah. Namun terdapat pemborong online yang menjual pakaian berkualiti tinggi untuk pakaian muslimah juga.

Baju Muslimah Online Yang Murah

Terdapat serius laman yang membekalkan borong baju muslimah online yang memegang piawaian yang tinggi dari segi kualiti, reka bentuk dan cita rasa fesyen.

Malah, laman-laman yang menawarkan t-shirt muslimah murah online boleh membekalkan baju dengan harga yang rendah, dan juga menjadikan mereka pilihan yang baik untuk wanita yang sensitif dengan fesyen tapi mempunyai bajet yang terhad.

Antara jenama untuk t-shirt muslimah termasuk Qaseh, Zariya, Jameela, Wafiyya dan Humaira.

T-shirt Muslimah Qaseh

Pada umumnya, t-shirt muslimah Qaseh mempunyai fesyen yang sangat menarik, selesa dipakai dan trendy. Yang pentingnya adalah ia menutup aurat.

t-shirt muslimah Qaseh
Boleh kunjung ke laman Muslimah Qaseh ikut link ini.

T-shirt Muslimah Zariya

Bahan yang dipakai untuk pengeluaran t-shirt muslimah Zariya biasanya terdiri daripada 100% cotton blend dan bentuk leher adalah bulat dan pemotongan tetap dan relaks.
t-shirt muslimah Zariya
Boleh kunjungi laman Zariya dari iPrice.my

T-shirt Muslimah Jameela

T-shirt Muslimah Jameela merupakan baju yang sangat sesuai dipakai apabila menjalankan kegiatan harian seperti beriadah, bersiar-siar, melancong dan lain-lain aktiviti.

t-shirt muslimah Jameela
Boleh anda kunjungi Jameela Muslimah shop.

T-shirt muslimah Wafiyya

Sekarang t-shirt Muslimah Wafiyya semakin mendapat sokongan dan sambutan yang baik di kalangan wanita melayu yang mementingkan imej bagi menutup aurat. T-shirt ni mempunyai design yang cantik dan wanita boleh pakainya dengan menjalani aktiviti kasual.

t-shirt muslimah Wafiyya
Boleh kunjungi T-shirt Muslimah Wafiyya.

T-shirt muslimah Humaira

T-shirt ni diperbuat daripada pelbagai jenis material, antaranya termasuk TC, cotton, TC, dan Denim. Baju ni merupakan koleksi baju yang bersesuaian dengan aktiviti luaran dan riadah. T-shirt ni mempunyai ciri-ciri yang boleh mengurangkan rasa panas dan amat selesa dipakai pada cuaca yang panas.

t-shirt muslimah Humaira
Boleh anda kunjungi Humaira Design.

Saya sangat percaya bahawa membeli pakaian yang indah dan sederhana tidak perlu belanja wang yang banyak. Ya, ia adalah sukar untuk mencari pakaian mesra hijab di kebanyakan butik umum tetapi jika anda cuba dengan sedikit keupayaan, anda akan dapat beli baju muslimah kegemaran anda juga

Saya baru-baru ini menjadi Shopaholic dalam talian kerana saya menyedari pakaian yang dibekalkan berkualiti yang lebih baik, lebih murah dan lebih bergaya berbanding di kedai-kedai baju biasa. Sudah tentu, saya selalu mengingatkan saya sendiri bahawa saya tidak pernah membeli baju yang mempunyai harga lebih daripada RM100.

Berikut adalah 3 tips yang saya pakai untuk membeli-belah baju muslimah online atau dalam talian.

1. Sentiasa beli dari laman yang mempunyai reputasi yang baik dan boleh dipercayai. Bagaimana untuk mengetahui mereka boleh dipercayai? Ulasan daripada pembeli lain amat membantu.

Saya biasanya tidak mengunjungi atau membuat pembelian dengan laman yang jarang mengemas kini laman web mereka.

Selain daripada tu, saya juga mengelakkan laman yang lewat balas atau seolah-olah tidak berminat dengan jawapan mereka.

2. Pastikan saiz dan ukuran badan anda sendiri. Gunakan pita pengukur untuk mengukur dada, pinggang, pinggul, lengan, dan lain-lain. Minta butiran yang sama dari pembeli.

Saya tidak percaya “free size” kecuali ada ukuran jelas diberikan. Ini adalah untuk memastikan bahawa pakaian yang anda beli adalah sesuai dengan badan anda kerana anda tidak dapat cuba baju tu.

3. Klik dan klik dan klik! Saya mendapat tahu mengenai pelbagai blogshop atau laman web yang saya kerap kunjungi dengan bertanya rakan-rakan. Klik pada web yang dinyatakan oleh blogger hijabi lain dan apa yang lebih baik ialah cari dengan Google.

Dengan membuat demikian, bukan sahaja ia akan membentangkan pelbagai pakaian untuk anda pilih tetapi ia juga memberikan anda idea tentang harga bagi banyak jenis pakaian yang sama seperti maxi skirt atau baju muslimah. Dengan itu, anda boleh belanja dengan bijak tanpa bazirkan terlalu banyak wang atas baju yang anda beli.

Tips Beli Baju Online Dengan Cermat

Beli baju online memang merupakan cara membeli-belah yang cukup menyeronokkan. Dengan kehadiran internet, aktiviti membeli-belah boleh mudah dan fleksibel. Anda boleh membeli-belah pakaian meski sedang berada di rumah ataupun ketika anda sedang makan tengah hari di luar.

Ya, hanya dengan menggunakan telefon bimbit yang dilengkapi kemudahan Internet, anda sudah boleh memilih baju dan berurus niaga secara dalam talian dengan si penjual.

Untuk itu, kali ini, artikel ini sengaja membahas keunikan dari beli baju online ini, keuntungannya serta kekurangannya yang harus dapat anda atasi dengan teliti dan bijaksana.

Keunikan dan Kelebihan Beli Baju Online

Tidak Berdesakan
Seringkali, demi mengejar untuk mendapatkan mode pakaian terbaru, banyak wanita perlu berebut dan berasak-asak ketika membayar di kasir. Nah, apabila anda beli baju online, anda tidak akan mengalami hal ini. Anda boleh bebas memilih baju dengan tenang, bahkan sambil berinternet ria.

Privasi Lebih Terjaga
Pada barang tertentu, anda mungkin tidak ingin memperlihatkannya pada orang lain yang juga sedang membeli-belah. Anda boleh merealisasikannya dengan beli baju online. Baju model apa-apa dan saiz berapa pun, boleh anda beli dengan privasi penuh tanpa diketahui orang lain.

Mendapatkan Harga Terbaik
Ketika berbelanja di kedai nyata, anda mungkin malas untuk berpindah-pindah tempat demi mendapatkan harga yang lebih murah. Tetapi, apabila membeli-belah dalam talian, anda boleh dengan mudah melihat kedai online lain hingga anda untuk mendapatkan harga yang sesuai dengan keinginan.

Fleksibel
Anda pasti perlu menyiapkan masa dan tenaga yang cukup banyak jika ingin membeli-belah ria ke mall atau kedai mana pun yang anda mahu. Boleh jadi juga, anda harus terkena macet, panas, serta keletihan.

Sangat jauh berbeza dengan beli baju dalam talian, di mana anda boleh berbelanja walaupun ketika anda sedang melakukan aktiviti yang lain ataupun masa anda di rumah. Tidak menghabiskan banyak masa ataupun tenaga.

Beli dengan Cermat dan Bijaksana

Namun, di sebalik kemudahan beli baju online, tentu ada pula kekurangannya yang perlu dinanti-nantikan dan diatasi dengan teliti dan bijaksana. Apa saja cabaran dalam berbelanja baju online? Tidak lain adalah penipuan. Penipuan dalam membeli-belah dalam talian boleh merangkumi pelbagai perkara.

Mulai dari hal yang ringan, yakni barang yang dibeli ternyata tidak sesuai dengan maklumat yang dipaparkan. Ada pemilik kedai yang sengaja menutup kekurangan dari barang tersebut sehingga mengecewakan para pembeli.

Oleh sebab itu, jangan segan-segan untuk bertanya secara terperinci mengenai bahan, panjang, maupun terperinci pakaian. Mengenai warna, warna pada foto biasanya lebih terang dibandingkan dengan asalnya. Oleh sebab itu, pertimbangkan warna yang anda pilih.

Yang paling tragis dalam penipuan dalam talian adalah pelarian wang. Terdapat beberapa kedai online yang ternyata bersifat fiktif sehingga merugikan secara materi kerana barang yang ditempah sama sekali tidak dihantar. Jadi, layari sang penjual, misalnya melalui foto yang nyata bukan hasil salinan, dan komen pelanggan yang ada baik melalui facebook, Twitter, dan instagram.

Baca juga:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts